Administrația Biden a introdus recent un ordin executiv privind riscul financiar legat de climă, cu scopul de a încuraja companiile americane să evalueze și să dezvăluie public expunerea lor la schimbările climatice

California ar fi obligată să vândă doar vehicule cu emisii zero până în 2030

Democrata Nithya Raman, care face parte din Consiliul local din Los Angeles, a propus o rezoluție prin care cere Californiei să facă mai multe pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră.

Conform propunerii, California ar fi obligată să vândă doar vehicule cu emisii zero până în 2030, la fel ca în orașe precum Berkeley, Culver City, Hayward și Oakland, informează Patch.com.

„Știm că mașinile pe benzină agravează criza climatică”, a declarat consiliera Raman, activistă pentru mediu.

„În Los Angeles – oraș renumit pentru dependența sa de mașini – este imperativ să luăm măsuri imediate pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și a avea o economie sustenabilă, ecologică. Adoptarea pe scară largă a vehiculelor cu emisii zero nu este doar un pas necesar pentru evitarea dezastrelor climatice, va reduce și poluarea, îmbunătățind calitatea aerului din LA și salvând vieți”, a declarat ea.

“Dacă planeta voastră este supraîncălzită, nu mai puneți benzină pe ea”

Raman a declarat că volumul vehiculelor cu emisii zero din California a crescut cu peste 3000% începând cu 2012.

Planul Californiei este de a pune capăt vânzării mașinilor pe benzină până în 2035, dar, spune Nithya Raman, trebuie făcute mai multe pentru a preveni daune climatice suplimentare.

„Dacă aveți cancer pulmonar, vă lăsați de fumat. Dacă planeta voastră este supraîncălzită, nu mai puneți benzină pe ea”, a adăugat consilierul Paul Koretz.

Sursa foto: Dreamstime