Echipa condusă de colonelul medic Alexandru Keresztes şi-a încheiat, vineri, misiunea la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, scrie AGERPRES, citând un comunicat al MApN.

Disciplină împotriva SARS COV2

MApN aminteşte că militarii au desfăşurat, în perioada 13 aprilie – 7 mai, mai multe activităţi cu rol de coordonare, creştere graduală de operaţionalizare şi de consiliere privind organizarea şi desfăşurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluţia epidemiologică în infecţia cu SARS Cov 2, pe baza cerinţelor formulate de Ministerul Sănătăţii şi adresate Ministerului Apărării Naţionale.

10 paturi pentru COVID – 19

În această perioadă a fost înfiinţat un punct unic de acces în obiectiv şi a fost formată o echipă de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecţie. Totodată, arată ministerul, a fost revizuit Regulamentul Intern şi Codul de etică şi deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic. Au fost, totodată, luate măsuri pentru înfiinţarea unui sector ATI dedicat COVID-19 cu 10 paturi, avizat de către DSP Vrancea, au fost amenajate spaţii pentru pacienţii asimptomatici COVID-19, unde să continue spitalizarea până la negativare prin două teste consecutive.

Va funcționa optim

Totodată, MApN menţionează şi monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, medicamente, biocide şi teste rapide detecţie de la nivelul secţiilor/compartimentelor spitalului pentru 30, 45, respectiv 90 de zile. „Toate planurile, procedurile şi măsurile luate la nivelul instituţiei permit funcţionarea spitalului, în condiţii optime, până la încheierea pandemiei”, apreciază ministerul.