Drumarii au lucrat din greu pentru a veni în sprijinul șoferior. În plus, un număr de 1.194 de utilaje de deszăpezire au acţionat pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România. S-a întâmplat pe parcursul serii de joi şi în noaptea de joi spre vineri. Detaliile au fost oferite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în intervalul 11 februarie, ora 17:00 – 12 februarie, ora 5:00, după o noapte de Cod galben de vreme rea, drumarii de la CNAIR au acţionat pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu 1.194 utilaje. Drumarii au împrăştiat aproximativ 9.870 tone material antiderapant.

Direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat astfel:

DRDP Bucureşti – 117 autoutilaje au răspândit 1297 tone de material antiderapant

DRDP Craiova – 92 autoutilaje au răspândit 150 tone material antiderapant,

DRDP Timişoara – 130 autoutilaje au răspândit 1143,5 tone material antiderapant,

DRDP Cluj – 208 autoutilaje au răspândit 2230 tone material antiderapant,

DRDP Braşov – 174 autoutilaje au răspândit 1650,5 tone material antiderapant,

DRDP Iaşi – 256 autoutilaje au răspândit 2606 tone material antiderapant,

DRDP Constanţa – 157 autoutilaje au răspândit 793 tone material antiderapant.

Drumarii au venit în ajutorul șoferilor

Chiar dacă drumarii au venit în ajutorul șoferilor, aceștia din urmă trebuie să fie extrem de atenți.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricţiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului. Ei recomandă pregătirea și dotarea autoturismului pentru condiții specifice de iarnă.

Vizibilitate din autovehicul este esențială pentru a circula în siguranță, atrag ei atenția și recomandă curățarea parbrizului, a lunetei şi a geamurilor laterale.

Traficul rutier este oprit vineri dimineața pe patru drumuri din județele Alba, Arad și Botoșani din cauza zăpezii viscolite.