România – Senegal, 29-24 sau Cristina Neagu – Senegal, pentru că ea și-a asumat cam toate aruncările la poartă, iar cele mai bune pase au venit tot de la ea. Cu o zi în urmă, România a fost umilită de Spania, bifând un eșec jenant, 16-31.

În mod normal victoria cu Senegalul ar fi trebuit să fie facilă, dar astăzi am ajuns să ne bucurăm că am reușit să învingem o echipă din lumea a treia a handbalului. Meciurile cu adevărat grele, însă abia acum urmează. Pentru ca România să aibă vreo șansă la acest campionat trebuie să învingă Ungaria și Muntenegreu, însă este imposibil doar cu o jucătoare care poate băga mingea în poartă, Cristina Neagu.

Ce spune noul ministru al Sportului despre umilința cu Spania

„Este un prim meci, poate caă fetele au nevoie de timp să se acomodeze, probabil contează mult și absența celor patru tricolore de la Corona Brașov, lăsate acasă în urma acelei anchete de dopaj. Însă, ceea ce cred, este că fetele, în acest moment, au mare nevoie de încurajare și de susținere. Trebuie să le oferim sprijinul nostru necondiționat”, spune, optimist, noul ministru.

Totuși, după această înfrângere se pune întrebarea dacă șeful Federației, Alexandru Dedu va pleca. Întregul management este dezastruos, iar selecția este pusă și pe seama lui. Singura jucătoare care s-a ridicat la nivelul așteptărilor a fost Cristina Neagu, revenită după o accidentare gravă. Messi din handbal a fost și pe placul ministrului Ionuț Stroe care încă mai speră la revenirea tricolorelor.

„Să nu uităm că România este singura ţară prezentă la fiecare ediție a Mondialului de handbal feminin. Să salutăm revenirea și evoluția Cristinei Neagu și repet, să fim încrezători în fetele noastre. Știu că toată lumea vorbește acum că au scăzut șansele de calificare la turneul preolimpic, că teoretic, vom ajunge să depindem de altii, că vom sta la maâna unor criterii de calificare, a unor calcule, însa repet, sunt alaături de fete sși asa cum am spus când am preluat mandatul de ministru voi fi suporterul nr. 1 al tuturor sportivilor români’, a mai spus Ionuț Stroe.