Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a fost şi el infectat cu COVID-19, deşi şi-a luat întotdeauna măsuri de precauţie. Invitat în studiourile Digi24, el a povestit cum s-a testat săptămânal împotriva noului coronavirus, iar când ajunsese deja la al şaptelea astfel de test, a sesizat problemele.

Aveam gust, aveam miros, dar era o stare de oboseală, abia trăgeam de mine

„Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală, trăgeam de mine”, a mărturisit medicul neurochirurg.

Vlad Ciurea a povestit că din cauza acestei oboseli l-a lăsat pe un coleg să încheie o operație, iar el a plecat acasă. A doua zi s-a testat, iar testul rapid a ieșit pozitiv. A făcut apoi un test PCR, care a ieșit de asemenea pozitiv.

Tratament acasă sau la spital?

„M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj acasă care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv.

Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!”, a mai povestit medicul.

Medicul Vlad Ciurea spune că a avut de ales în acel moment între a rămâne şi a se trata acasă sau a merge la spital. El explică faptul că a decis să meargă la spital, pentru că „de aia e inventat spitalul”. Între timp, scăzuse și saturația de oxigen.

„Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”, a mai povestit medicul despre acele momente teribile, potrivit digi24.ro.

Contează foarte mult starea psihică

El consideră că a trecut cu bine peste această încearcare pentru că s-a testat foarte repede după ce a sesizat că ceva este în neregulă, iar apoi i-a lăsat pe specialişti să îl trateze în spital timp de 6 zile. Starea psihică a contat extrem de mult în acest caz, mai spune Vlad Ciurea: „Eu m-am lăsat pe mâna lor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis: înving. Contează foarte mult starea psihică.”

„Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins”, a concluzionat medicul.