Comparația a fost desigur, una ironică.

CTP a mai explicat și ce a vrut să spună de fapt fostul lider PSD cu declarația de joi, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, când a spus că România ar fi fost prețul pe care trebuia să-l plătească dacă voia să iasă din închisoare.

„Asta este o zicere demnă de Contele de Monte-Cristoiu. Domnul Dragnea este Contele de Monte-Cristoiu. În sensul că a fost arestat în momentul în care se pregătea să facă logodna, să-și pună pirostriile, cu doamna Irina, ceea ce este asemănător cu ceea ce i s-a întâmplat lui Edmond Dantes. Or fi pe acolo și un Danglars, și un Villefort, și un Fernand Mondego (n.r. personaje ale romanului „Contele de Monte-Cristo”). Ăsta este domnul Dragnea: este un erou, este un nedreptățit, cum se întampla cu Edmond Dantes”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Ce vrea să spună dânsul cu Prețul este România? Ce poate să spună un dictator, așa cum a dorit să fie domnul Dragnea, nu a reușit, pentru că nu a avut totuși destulă vână. Ce altceva a vrut să spună decât România sunt eu. Prețul este România, m-ați băgat pe mine la pușcărie, se alege praful de România.”, adaugă gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Și eu am dreptul la proces”

Declarațiile lui CTP survin după ce Liviu Dragnea a fost joi la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a încercat să-i convingă pe judecători să-l elibereze din închisoare.

Dragnea le-a spus judecătorilor că stă nevinovat de 8 luni la închisoare și că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii.

Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri. Și eu am dreptul la proces”, a spus el. La ieșirea din sala de judecată, Dragnea a fost  întrebat de jurnaliști ce a vrut să spună în legătură acest preț. Răspunsul lui a fost: „Prețul era România”.


Te-ar putea interesa și: