Dragnea e terminat! O veste de ultim moment îl scoate total din joc. Se poate spune că în acest moment, fostul mare șef al pesediștilor este istorie în PSD.

Este vorba de un mesaj transmis de Marcel Ciolacu, președintele PSD, către Bruxelles, prin care spune răspicat că noul PSD își propune să redevină partidul care a dus România în UE. În context, trebuie amintit faptul că sub domnia lui Dragnea, PSD a declanșat un adevărat război împotriva Bruxelles-ului. Totul a culminat cu decizia Partidului Socialiștilor Europeni – familia europeană din care PSD făcea parte – de a îngheța relațiile cu formațiunea condusă în acel moment de Liviu Dragnea.

Acum, însă, Marcel Ciolacu întoarce foaia și adresează numai cuvinte de prețuire la adresa liderilor europeni.

„Salut discursul constructiv al doamnei Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, privind Starea Uniunii. Noile ambiții europene în materie de digitalizare, dezvoltare sustenabilă, acțiune externă și consolidare economică și socială sunt binevenite dacă ne dorim un viitor mai bun pentru români în Europa. Referințele la creșterea nivelului de trai sunt chiar centrale în mesajul nostru din ultimele luni.

Partidul Social Democrat susține cu fermitate:

– protejarea salariaților europeni, crearea salariului minim european și venituri decente pentru cei care muncesc;

– o transformare digitală echilibrată, reducerea discrepanțelor dintre mediul urban și rural dar și între regiunile europene;

– dezvoltarea unor capacități de producție industrială și a inovației europene care, în opinia noastră, pot ajuta la dezvoltarea României dacă am avea un guvern cu viziune;

– crearea unor noi competențe europene în materie de sănătate și finanțarea proiectelor privind infrastructura medicală la nivel european;

Din păcate, actualii guvernanți au ignorat acest moment important care va ghida acțiunea europeană în perioada următoare. Din nou liberalii și-au arătat adevărata față. Au pretins că sunt interesați de Europa, dar lipsa lor de reacție face ca România să conteze prea puțin în plan european.

#NoulPSD își propune să redevină partidul care a dus România în UE, de aceea împreună cu europarlamentarii noștri vom acționa coerent și activ în vederea construirii unei Europe sociale și unite”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.