Liviu Dragnea spune despre Klaus Iohannis că vrea prin acest referendum doar să ajute anumite partide în scopul ca acestea să-l ajute mai târziu în alegerile prezidenţiale.

„Am fost de acord şi cu temele pe care le-a enunţat prima dată, am fost şi cu aceste întrebări (pe care le-a anunţat preşedintele Iohannis pentru referendum – n.r.) (…), numai că aceste două întrebări au o aprobare cvasiunanimă în populaţie, nu răspund unei controverse care ar fi în societate pe această temă. Sunt multe voci care spun că referendumul de fapt este inutil (…) şi se pare că cel care a iniţiat referendumul a recunoscut în seara asta că de fapt este un mijloc prin care vrea să se implice în campania electorală pentru a ajuta partidele care sunt în jurul dumnealui. Nu cred că îl interesează pe Iohannis acele două întrebări, el are o singură miză, indiferent de mijloace, indiferent de legislaţie, de Constituţie: să se implice, să îşi ajute partidele care speră el că îl vor ajuta şi pe el în alegerile prezidenţiale. (…) Nu e controversă, nici eu nu am fost niciodată de acord să se amnistieze faptele de corupţie”, a spus Dragnea la Antena 3 întrebat ce părere are despre întrebările referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește întrebările formulate pentru referendum, Dragnea spune că președintele Iohannis vrea să manipuleze populația.

„Ei nu au avut nici în 2016, nu au nici acum, nu o să aibă nici la următoarele alegeri vreun proiect pentru români, pentru viaţa lor, pentru dezvoltarea ţării. Ei spun doar atât: lăsaţi-vă manipulaţi, că nu contează lucrurile alea, puteţi să rămâneţi săraci, dar hai să vă dăm noi o temă la care să vă gândiţi şi toate frustrările pe care le aveţi, toate supărările pe care le aveţi sunt din această cauză, pentru că vă spunem noi. Hai să discutăm despre asta, să nu discutăm despre faptul că noi, adică el şi slugile lui, stăm cu capul plecat în faţa străinilor, hai să nu mai discutăm despre faptul că eu, Iohannis, patru ani şi jumătate nu am făcut nimic, să nu mai discutăm despre faptul că în toate perioadele în care ăştia care mă susţin pe mine au pus România în pământ. Hai să discutăm despre ceva care trebuie să fie pentru voi cea mai importantă problemă, şi anume, Justiţia, penali, tot bagajul de cuvinte folosite în acest proiect de manipulare care a început de ceva ani. Numai astea sunt grave? De ce nu a făcut o listă – omor, viol, pedofilie, altele, terorism, de ce nu a pus şi alte întrebări, de ce nu pus întrebarea ‘se pot graţia abuzurile din Justiţie?’, adică ceva cu gândul la oamenii care au fost distruşi”, a afirmat Dragnea.