El a adăugat că "există o speranţă" ca Mihai Tudose să fie nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis pentru a ocupa funcţia de premier. 

"Dacă preşedintele face această nominalizare, şi dacă o face azi, aşa cum sperăm, declanşăm procedurile parlamentare. Deci dacă nominalizarea apare azi, joi după-amiază, seara estimăm să avem Guvernul votat şi poate chiar în aceeaşi seară să depună jurământul", a declarat Liviu Dragnea, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

El a arătat că nu are garanţii că preşedintele Iohannis va accepta propunerea, dar şi-a exprimat convingerea că, "ţinând cont de toate declaraţiile şi poziţiile publice din ultima perioadă", şeful statului doreşte ca în România să se instaleze destul de repede un Guvern care să nu pună sub semnul întrebării stabilitatea economică şi socială a ţării. 

"Părerea mea este că preşedintele nu va dori ca această criză să se prelungească. Eu îmi exprim speranţa că preşedintele României va accepta propunerea majorităţii parlamentare", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai spus că nu are motive să fie şantajat şi, mai mult, "să îi pună cineva pistolul la tâmplă", el precizând că suspiciunile din partid au crescut foarte mult după evenimentele legate de Sorin Grindeanu.

"Noi nu avem numere pe tricou în partid – nr. 1, 2 – suntem în aceeaşi sală când ne întâlnim", a afirmat Liviu Dragnea, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

"Au fost discuţii foarte serioase, au fost suspiciuni alimentate – eu nu bănuiesc de rea credinţă pe nimeni, pe cei care au vorbit în spaţiul public în aceste zile, dar asta a fost convingerea lor. Nu ştiu dacă ei bănuiesc că Mihai (Tudose – n.r.) are dublă comandă. Dar, după întâmplarea cu dl Sorin Grindeanu, suspiciunea este mult mai mare şi n-au avut încredere că Mihai Tudose va avea un comportament sută la sută pesedist în Guvern, atât în ceea ce priveşte relaţia cu partidul, cât şi în ceea ce priveşte relaţia cu miniştrii. Eu n-am văzut în toţi anii vreo ezitare din partea lui Mihai Tudose în ce priveşte poziţia lui de pesedist. Am primit şi eu un mesaj de la cineva din presă şi m-a întrebat: ai pistolul pus la tâmplă? Eu m-am cam săturat, de doi-trei ani de zile mi se tot spune că sunt şantajat. Despre mine se ştie tot, şi ce am făcut şi ce n-am făcut. De ce să-mi mai pună cineva pistolul la tâmplă? De ce să mai fiu şantajat? Pentru ce?" – a întrebat retoric Dragnea. 

AGERPRES