Donald Trump, fostul preşedinte al Statelor Unite, şi-a spus şi el părerea despre unul dintre cele mai analizate subiecte ale momentului: evoluţia Bitcoin.

În trecut, Trump s-a declarat de mai multe ori împotriva criptomonedelor şi a ce reprezintă acestea, aşa că ultimele sale declaraţii nu vin chiar ca o surpriză.

Bitcoin şi celelalte criptomonede, o înşelătorie pentru Donald Trump

Întrebat despre Bitcoin şi despre criptomonede, în general, fostul lider de la Casa Albă a spus că vede toată această piaţă drept o mare “înşelătorie”. În plus, în interviul acordat Fox News, Trump a indicat că dolarul american ar trebui să devină moneda numărul unu la nivel mondial, iar criptomonedele sunt concurentele acestuia.

El a amintit că, în timpul mandatului său, un Bitcoin valora doar 6.000 de dolari şi chiar şi mai puţin. În prezent, moneda digitală valorează undeva în jur de 35.000 de dolari, însă recordul maxim s-a situat la peste 64.000 de dolari.

“Pur și simplu o înșelătorie. Nu-mi place, deoarece concurează împotriva dolarului SUA și vreau ca dolarul să fie moneda lumii”, a declarat Donald Trump.

Circa 60% din comerţul la nivel internaţional se realizează în dolari americani în acest moment. Spre comparaţie, moneda unică europeană deţine o cotă de doar 20%.

Donald Trump a fost întrebat, în cadrul aceluiaşi interviu, dacă investeşte în acţiuni în acest moment. Surprinzător, deşi în trecut era un jucător activ pe bursă, fostul preşedinte american a recunoscut că, în prezent, nu investeşte în acest tip de active.

Motivul invocat de Trump: Bursa de la New York (NYSE – New York Stock Exchange) este deja un nivel foarte ridicat.

Între timp, Bitcoin ar putea deveni moneda oficială a unei ţări

Bitcoin are totuşi foarte mulţi adepţi în alte zone de pe glob şi chiar ar putea deveni moneda oficială în El Salvador, alături de dolarul american.

Preşedintele ţării central-americane, Nayib Bukele, spune că adoptarea acestei criptomonede va facilita transferul de bani din străinătate, de la cetățenii care trăiesc în afara granițelor țării.

„Pe termen scurt, va genera locuri noi de muncă și va ajuta la incluziunea financiară a miilor de locuri de muncă din afara economie formale”, a declarat preşedintele din El Salvador, care mai este și de părere că adoptarea monedei digitale va duce la o accentuare a investițiilor.

Proiectul de lege care prevede această schimbare urmează să intre în dezbaterea legislativului țării central-americane săptămâna viitoare.

Sursă foto: Dreamstime