Horia Brenciu este în doliu! Vedeta și-a pierdut un bun prieten

Horia Brenciu este în doliu, după ce a aflat că un om drag, cu care a legat o frumoasă prietenie în urmă cu 30 de ani, s-a stins din viață. Este vorba despre operatorul TV Marius Timcu, alias Foca. Acesta a decedat la doar 61 de ani. Vedeta nu a specificat cauzele morții lui.

„Primul prieten al prezentatorului este operatorul. Se creeaza o relație aparte intre cei 2. De la cameraman, omul din fata camerei primește, aproape imediat, primul feedback. Un zâmbet, o strâmbătură si discursul se poate perfecționa.

Cu Foca mi s-a întâmplat prima data asta, acum 30 ani, intr-un platou de televiziune. Prezentam Robingo… De atunci, au urmat multe priviri din spatele camerei, la multe emisii, de-a lungul celor 30 ani.

Din păcate, conexiunea noastră nu se mai poate realiza, in platou sau in afara lui. Marius Timcu a murit. Avea 61 ani. Foca a fost un om bun. Iti multumesc, dragule! Dumnezeu sa-l odihneasca. Condoleanțe familiei”, a scris, luni noapte, Horia Brenciu pe contul său de Facebook.

Postarea sa a strâns în scurt timp zeci de comentarii: „Condoleanțe”, „Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, „Dumnezeu să-l ierte!”, „Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace și lumină! Sincere condoleanțe…”, „Dumnezeu să-l odihneasca in pace și lumina veșnica. Mulțumesc Horia. Drum lin prieten drag”.

Horia Brenciu, despre debutul său în televiziune

Cu ceva timp în urmă, Horia Brenciu a vorbit pe larg despre debutul său în televiziune și despre revenirea sa.

,,Aveam 20 de ani. Și lumea mă recunoștea pe stradă. Wow! Era fabulos! Dar nu am avut timp să-mi pierd capul, pentru că TVR-ul era a doua mea casă, și acolo munceam mult… Nu aveam cum să mă dau rotund prea tare pentru că aveam, efectiv, multă treabă. Îmi aduc aminte că în TVR nu mă trata nimeni ca pe un star.

Eram prezentator, dar eram și redactor. Căram și casete, mergeam la montaj, frecventând și facultatea, în tot acest timp… De multe ori dormeam 4 ore și mă întorceam din nou la muncă. Așa că n-am prea avut parte de celebritatea aceea, de… prinț. (zâmbește) Nu știu dacă mi-am pierdut vreodată capul, dar am învățat că în relația cu oamenii din jurul tău nu prea e timp de concediu.

Pentru mine, televiziunile nu sunt greu de numărat. Au fost 4. Regrete majore în ceea ce privește propunerile pe care le-am primit nu am. M-am bucurat pentru fiecare dintre ele. Poate că-mi puteam face jobul și mai bine… Niciodată nu sunt mulțumit 100%, iar aici competiția este, în special, cu mine.

Dar, știi cum e zicala: „Aștept cu nerăbdare și bucurie următoarea provocare. Orice proiect pe care îl experimentezi te pregătește și mai bine pentru următoarele. Asta este, de fapt, și ideea care mă definește”, a declarat vedeta în cadrul unui interviu acordat pentru revista Viva!.