Doliu în România. George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a murit! Anunțul privind decesul acestuia a fost făcut pe Facebook.

George Karam a fost patronul restaurantului Beirut, din Constanța. Localul a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. Cele trei urmau să susțină un eveniment pentru invitații restaurantului. Nicoleta Cengher era cântăreață, în timp ce Nicoleta Vasilițeanu și Mihaela Tucă erau dansatoare.

În noaptea de 5 aprilie 2014, cele trei tinere se aflau la mansarda restaurantului Beirut de pe bulevardul Tomis din Constanța. Un incendiu uriaș a izbucnit la mansarda din lemn, iar cele trei fete au rămas blocate într-un vestiar, în timp ce flăcările au cuprins cu repeziciune întregul local în care se aflau zeci de oameni. Urmarea a fost tragică. Cele trei fete au ars de vii pentru că ușa de la vestiar era închisă. Au bătut, au țipat, dar în zadar. Nimeni nu le-a deschis, arată ct1000.ro.

Decizia luată de judecători în cazul incendiului de la restaurantul Beirut

Judecătorii Curții de Apel Constanța au anunțat, în noiembrie 2019, sentința definitivă în dosarul incendiului de la restaurantul Beirut din Constanța. În total, inculpații au fost condamnați la peste 25 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri de peste 850.000 de euro. Judecătorii l-au condamnat pe Pavel Constantin, patronul firmei care a realizat mansarda restaurantului, la 7 ani și 9 luni de închisoare.

Dumitru Jurcă, instalatorul autorizat care a pus în funcțiune instalația de gaz a restaurantului, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare. Judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, Mihaela Zdru a fost condamnată la doi ani și patru luni de închisoare.

Pentru aceeași infracțiuni, instanța i-a condamnat și pe Gheorghe Nirlu și Florentina Gica Coroianu la câte un an de închisoare.

De asemenea, instanța a condamnat și societățile comerciale SC Middle East Parteners SRL (amendă penală în cuantum de 840.000 de lei) și SC Tinel Cristi SRL (amendă penală în cuantum de 653.333 de lei).

Curtea de Apel Constanța a mai decis ca patronul restaurantului Beirut, George Karam, firma acestuia, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL și Dumitru Jurcă, acesta din urmă în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Engie România SA, să plătească despăgubiri rudelor celor trei tinere ucise în incendiu. Astfel, rudele celor trei tinere vor primi, în total, 854.000 de euro drept daune morale.

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, a fost condamnat, în 2019 la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare. Acesta solicitase recent instanței întreruperea executării pedepsei pe motive medicale cu motivarea că suferea de insuficiență cardiacă.

Sursă foto: Dreamstime