UDMR este în doliu! Asociația Chinologică Mureș a anunțat sâmbătă cu tristețe că președintele de onoare Attila Béla s-a stins din viață.

Preşedinte al UDMR Mureș şi de cinci ori deputat în Parlamentul României

Attila Béla a fost preşedintele organizaţiei UDMR Mureș și a ocupat de-a lungul a cinci legislaturi functia de deputat în Parlamentul României.

“Cu mare regret vă înştiinţez că azi ne-a părăsit domnul dr. Kelemen Atilla-Béla, preşedinte de onoare şi membru fondator al Asociaţiei Chinologice Mureş. Ne vei lipsi, Ata”, anunţat preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Mureş, Lokodi Csaba-Zsolt pe Facebook.

Attila Béla Ladislau Kelemen, în vârstă de 73 de ani, a avut cinci mandate de deputat în Parlamentul României, până în anul 2016. În perioada 1996-2004 a fost liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. A fost preşedinte şi vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor. În 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană, a fost europarlamentar.

Attila Kelemen era arbitru internaţional în cadrul Federaţiei Chinologice Internaţionale. A fost vicepreşedinte în Colegiul Medicilor Veterinari din România, vicepreşedinte al Federaţiei Ecvestre Române şi membru în JokeyClub România, scrie Agerpres.

La un pas să devină primarul municipiului Târgu Mureş

În anul 2004, Attila Béla a candidat din partea UDMR la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, ocazie cu care a obținut 40,34% din voturile exprimate de electorat, față procentul de 56,53% obținut de Dorin Florea, care a fost ales primar din primul tur de scrutin.

Profesia de bază a politicianului maghiar era de medic veterinar. Acesta a făcut parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Peru și Republica Indonezia. Acest lucru se întâmpla în legislatura din 1996-2000.

Ulterior, în legislatura 2000-2004, Attila Béla a devenit membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Africa de Sud și Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. În legislatura 2004-2008, Attila a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Regatul Norvegiei.

În legislatura 2008-2012, Attila Kelemen a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Republica Kazahstan iar în legislatura 2012-2016, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Republica Tunisiană.