Doliu în politica din România. Un cunoscut fost primar, care avea deja trei mandate la activ, a încetat din viață. A fost o moarte fulgerătoare care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată.

Doliu în politică

Paridul Național Liberal (PNL) este în doliu cu ceva mai mult de o lună înaintea alegerilor locale, când românii din toată țara își vor alege primarii, viceprimarii și consilierii. Chiar un fost cunoscut primar din cadrul PNL a încetat din viață.

Este vorba despre fostul primar al unei comune, Nicolae Criste, care a încetat din viață. Criste a fost primarul comunei Cizer, din județul Sălaj, timp de două mandate, în perioada 1992-2000 și 2008 -2012.

Nicolae Criste era foarte tânăr. Urma să împlinească 59 de ani peste două săptămâni, însă, din nefericire, s-a stins din viaţă. Foarte mulţi ani, până în 2012, Nicolae Criste a condus destinele comunei Cizer, fiind ales pe listele PNL.

Pe 28 august acesta urma să împlineacă 59 de ani. „În această dimineață o veste cutremurătoare a zguduit comuna Cizer, fostul primar Nicolae Criste a încetat din viață! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace! Veşnica pomenire!”, transmite Primăria Cizer pe site-ul comunei.

Nicolae Criste a murit la un spital din Cluj Napoca după o luptă cu o boală teribilă.

În urmă cu doar o lună, un alt deces fulgerător a îndoliat politica autohtonă. Primarul comunei Lița din Teleorman, Dorel Popescu, a încetat din viață din cauza coronavirusului.

„Profund îndureraţi, am aflat vestea tragică a morții neaşteptate a bunului nostru coleg, prieten și om deosebit, primarul Comunei Lița, profesorul Dorel Popescu. O persoană minunată, un colaborator şi prieten desăvârşit, un edil foarte dăruit comunității, familiei și prietenilor. A fost iubit și respectat datorită activităţii sale neobosite și grijii sale pentru cetățenii din localitatea în care a ales să trăiască.

Acum, când sufletul său s-a îndreptat către Cer, lăsând în urmă un gol în sufletele colegilor, familiei și apropiaților, trăim un mare regret și o emoție copleșitoare ce apasă asupra tuturor celor ce am avut privilegiul să îl cunoaștem”, a scris președintele CJ Teleorman pe o rețea de socializare.