Este doliu în lumea internaţională a modei! Un celebru creator de modă, Alber Elbaz, a încetat din viaţă la doar 59 de ani. El a decedat sâmbătă la Paris, în urma infectării cu COVID-19.

„Viziunea sa atât de singulară şi simţul său estetic vor lăsa o amintire de neşters”

Alber Elbaz a fost un designer de modă israeliano-american. Bărbatul s-a aflat timp de 14 ani la conducerea casei de modă Lanvin. Totul s-a încheiat însă în anul 2015, atunci când a fost destituit.

Recent, creatorul de modă îşi lansase propriu său brand: AZ Factory.

Anunţul teribil privind moartea sa a fost făcut duminică de către grupul de lux Richemont, transmite agenţia AFP.

Johann Rupert , preşedintele grupului Richemont, a transmis: „Şocaţi şi cu o mare tristeţe am aflat de moartea subită a lui Alber (…) A fost un om de o căldură excepţională şi extrem de talentat, iar viziunea sa atât de singulară şi simţul său estetic vor lăsa o amintire de neşters.”

A lucrat pentru case celebre de modă din Franţa

Născut în Maroc, la Casablanca, pe 12 iunie 1961, Alber Elbaz (născut Albert) şi-a început cariera cu designerul american Geoffrey Beene la New York înainte de a fi angajat de Guy Laroche.

După ce a petrecut o perioadă lucrând la celebra casă de modă Yves Saint Laurent, Alber Elbaz s-a alăturat casei Lanvin în 2001.

Alber Elbaz insufla muncii sale o enormă bucurie şi se concentra exclusiv pe a-i face pe oameni să se simtă speciali, scria revista Vogue.

Iubit şi apreciat de vedetele de la Hollywood

Foarte multe vedete din lumea filmului, precum actriţele Meryl Streep, Natalie Portman, Cate Blanchett şi Sienna Miller, erau îndrăgostite de creaţiile lui Alber Elbaz.

Meryl Streep a purtat o rochie aurie semnată Alber Elbaz în 2012, la ceremonia Premiilor Oscar în care a fost recompensată pentru interpretarea rolului lui Margaret Thatcher în „The Iron Lady”.

În 2016, designerul a devenit membru al Legiunii de Onoare din Franţa, cea mai prestigioasă distincţie ce poate fi acordată de această ţară.

Sursă foto: Dreamstime