Doliu în Japonia! Tatsuhiko Kawashima, tatăl prinţesei moştenitoarei Kiko, s-a stins din viață

Prințesa moștenitoare Kiko este soţia prinţului Akishino, fratele împăratului Naruhito. Moartea lui Tatsuhiko Kawashima survine la scurt timp după căsătoria nepoatei sale, fosta prinţesă Mako, cu un japonez provenind dintr-o familie fără titluri nobiliare, Kei Komuro, pe 26 octombrie, notează Kyodo.

Tatsuhiko Kawashima fusese internat la Spitalul Internaţional Sf. Luca din Tokyo pe 19 octombrie. Prinţesa moştenitoare şi cele două fiice ale sale l-au vizitat de mai multe ori la spital, au declarat surse apropiate familiei.

Originar din Tokyo, Tatsuhiko Kawashima a fost şi bunicul prinţului Hisahito, în vârstă de 15 ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul imperial japonez, şi al prinţesei Kako, în vârstă de 26 de ani.

A avut un stil de viață frugal

Cunoscut pentru stilul său de viaţă frugal, Tatsuhiko Kawashima, profesor de economie, a locuit într-un apartament din campusul Universităţii Gakushuin împreună cu familia sa, inclusiv cu prinţesa moştenitoare Kiko, înainte de mariajul acesteia cu prinţul moştenitor Fumihito în 1990.

Cuplul s-a întâlnit la Universitatea Gakushuin, care a fost creată iniţial pentru nobilimea japoneză, în perioada studenţiei.

După ce a absolvit Facultatea de Economie a Universităţii din Tokyo în 1964, Tatsuhiko Kawashima a obţinut o diplomă de master în economie la aceeaşi universitate, cea mai prestigioasă instituţie academică din Japonia.

Tatsuhiko Kawashima şi-a continuat apoi studiile în străinătate. În 1971, a obţinut un doctorat la Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite, iar în anul următor a predat la Şcoala Wharton a aceleiaşi universităţi înainte de a se întoarce la Tokyo.