Doliu în fotbalul mondial, după ce internaţionalul marocan Mohamed Abarhoun a încetat din viaţă la vârsta de 31 de ani, după ce s-a luptat timp de mai multe luni cu un cancer stomacal, informează BBC. Abarhoun a fost diagnosticat cu teribila maladie în luna februarie, în timp ce juca pentru echipa turcă Cayzk Rizespor, de care s-a despărţit la finalul sezonului trecut.

Fundaşul marocan şi-a început cariera la echipa Moghreb Tetouan din ţara sa natală, cu care a cucerit două titluri de campion al Marocului, înainte de se transfera în Portugalia, la formaţia Moreirense, de unde a ajuns anul trecut la Rizespor.

La nivel internaţional, Mohamed Abarhoun a ajutat selecţionata Under 23 a Marocului să se califice la Jocurile Olimpice ediţia 2012 de la Londra, unde a evoluat în trei partide. El a evoluat, de asemenea, pentru reprezentativa de seniori a ţării sale la Campionatul pe Naţiuni al Africii din 2014, adunând în total 7 selecţii.

Doliu după doliu în fotbal

Legenda fotbalului argentinian și mondial, Diego Armando Maradona, a murit miercurea trecută în urma unui stop cardiorespirator, la vârsta de 60 de ani, informează agențiile de presă internaționale.

A jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., incluzând Cupa Mondială din 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând în ultimul act. Maradona se trata de dependență de alcool și fusese operat de curând pe creier
La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

De asemenea, duminică a murit și fostul atacant Viorel Turcu, care în cariera sa a jucat la FC Argeş, Steaua şi Dinamo, a decedat la vârsta de 60 de ani, a anunţat, duminică Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu şi-a început cariera în 1977 şi s-a retras în 1992, jucând la FC Argeş, Steaua, Dinamo, FC Olt Scorniceşti, UTA Arad, Nistrul Chişinău şi Szarvasi Vasas. A debutat în Divizia A la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare.

A câştigat titlul cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua şi Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureştene. A adunat 7 selecţii la echipa naţională, reuşind să înscrie o dată, într-un meci cu Japonia.