Doliu în lumea politică. S-a stins europarlamentarul Michèle Rivasi

Lumea politică este în doliu. Michèle Rivasi, europarlamentar, a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 70 de ani.

Decesul său a survenit în urma unui atac de cord, conform unor surse citate de Le Figaro. Rivasi a fost o respectată membră a Parlamentului European, în cadrul căruia a activat începând cu anul 2009.

michele rivasi
Michèle Rivasi / SURSA FOTO: Wikipedia

Anunțul dispariției sale a fost făcut de către colegii săi, printr-un mesaj emoționant.

„Dispariția lui Michèle Rivasi este o pierdere imensă pentru ecologia politică, pentru democrația europeană și pentru toți cei care au avut privilegiul de a o cunoaște și de a lucra alături de ea.

Colegii și echipa ei salută curajul, integritatea și apropierea ei de oameni. Calitățile ei sufletești au rezistat până la sfârșit”, se arată într-o declarație trimisă de biroul ei, potrivit politico.eu.

La vârsta de 70 de ani, Michèle Rivasi a încetat din viață. Cu o carieră notabilă în politică, ea a fost membră a Parlamentului European și deputată în parlamentul francez, unde a reprezentat Partidul Socialist între 1997 și 2002. De asemenea, Rivasi a ocupat poziția de consilier general între 2008 și 2009, fiind și viceprimar al orașului Valence Alain.

Rivasi era cunoscută ca o luptătoare pentru transparență. De exemplu, ea a fost unul dintre deputații europeni care au luptat pentru ca contractele de achiziție de vaccinuri ale Comisiei să fie comunicate publicului larg.

Mesajul transmis de către secretarul național al EELV

Secretarul național al EELV (partidul ecologist francez), Marine Tondelier, și-a exprimat tristețea fără margini la aflarea veștii trecerii în neființă a lui Michèle Rivasi. Ea a transmis: „Plângem o mare doamnă a ecologiei politice. Gândurile noastre se îndreaptă către familia sa”.

Un mesaj similar a fost transmis și de către Marie Toussaint, liderul Verzilor și europarlamentar. Ea a scris pe rețelele de socializare: „O luptătoare a stângii ne-a părăsit”.

Manon Aubry, copreședinta grupului de stânga din Parlamentul European (LFI), a adus la rândul ei un omagiu. Ea a transmis că Rivasi a fost o persoană „muncitoare care a luptat fără să clipească împotriva abuzurilor giganților industriei farmaceutice și a lobby-urilor”.

Rivasi a fost o figură politică binecunoscută în Franța și un militant valoros pe o serie de teme, inclusiv utilizarea pesticidelor, practicile companiilor farmaceutice și energia nucleară.