Traian Băsescu este în doliu! Fostul său medic a fost găsit mort în casă

Este vorba despre medicul Doru Mihail Dinu Cristea, specialist în medicină internă. Bărbatul în vârstă de 76 de ani a fost găsit decedat în propria casă din satul Cârciumărești, comuna Leordeni, judeţul Argeş.

Din păcate, el locuia singur, aşa că a fost găsit la mai multe luni după ce a încetat din viaţă. Trupul său era deja în putrefacţie.

Fiind divorţat, Doru Mihail Dinu Cristea s-a retras la ţară în urmă cu mai mulţi ani. Acolo, el trăia singur.

Lângă gardul masiv al casei sale, cu porți forjate, a construit și o troiță. Părintele Ionuț Stanciu, preotul din respectiva parohie, a sfinţit personal troiţa, scrie Jurnalul de Argeş.

Doru Mihail Dinu Cristea
SURSA FOTO: Jurnalul de Argeş

Doru Mihail Dinu Cristea a avut un cabinet individual de medicină internă în Sectorul 5 al Capitalei. O bună perioadă de timp, el a fost medicul fostului preşedinte al României Traian Băsescu.

Medicul avea trei copii, însă aceştia sunt plecaţi în străinătate. Ei locuiesc în Canada şi Germania. Se poate presupune că nu mai erau în relaţii extrem de apropiate cu tatăl lor, din moment ce dispariţia acestuia a fost sesizată atât de târziu.

Vecinii nu-l mai văzuseră pe fostul medic de mai multe săptămâni. Aceştia au mers şi s-au plâns preotului, spunându-i că nu au mai putut lua legătura cu bărbatul de 76 de ani de mai multă vreme.

Pe fir au intrat, până la urmă, şi poliţiştii. După ce au luat legătura cu copiii bărbatului, oamenii legii au forţat intrarea în casa acestuia. Din păcate, nu se mai putea face nimic. Au găsit acolo cadavrul bărbatului, căzut, „după câteva luni de stat acolo”.

Fostul medic pleca uneori în străinătate. Vecinii au crezut că acesta era şi acum motivul lipsei sale

Părintele Ionuț Stanciu a explicat că trecea cu botezul pe la casa fostului medic, de Sărbători. Nu îl găsea însă întotdeauna acasă, Doru Mihail Dinu Cristea fiind uneori plecat în străinătate.

Probabil acesta a fost motivul pentru care vecinii nu au intrat în alertă mai devreme, este de părere preotul.

„Probabil de aici și reticența vecinilor de a-l căuta, de a insista să intre la el în curte, pentru că nu prea era acasă și toată lumea a crezut că era plecat.

Pleca mult în afara țării, la simpozioane, la congrese ș.a.m.d.

Ne-am pus și noi întrebarea: să stea atâtea luni fără ca nimeni să îndrăznească să intre acolo?!”, a afirmat părintele Stanciu.