Așadar, avocaţii Jim Trusty şi John Rowley, membri ai echipei de apărare lui Donald Trump, şi-au anunţat demisiile în ziua de vineri, 9 iunie.

Doi dintre avocații lui Donald Trump și-au anunțat demisia

„În această dimineaţă, ne-am prezentat demisiile din funcţiile de avocaţi ai preşedintelui Trump, nu îl vom mai reprezenta nici în cazul vizat de inculpare, nici în investigaţia privind violenţele din 6 ianuarie”, au transmis cei doi avocaţi, conform Reuters.

De asemenea, Donald Trump, care este favorit pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat înnoirea echipei de avocaţi, pentru a contesta inculparea pentru deţinere neautorizată de documente secrete şi pentru a se apăra în cursul procesului.

Departamentul Justiţiei l-a înştiinţat pe Donald Trump că va fi inculpat

Departamentul Justiţiei l-a înştiinţat pe Donald Trump că va fi inculpat pentru gestionarea ilegală de documente secrete şi obstrucţionarea eforturilor de investigare a arhivelor deţinute în reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, Florida.

Decizia de inculpare nu a fost anunţată public, potrivit sursei menționate. Donald Trump a fost citat să se prezinte marţi la o instanţă federală din Florida, unde i se vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

„Nu m-am gândit niciodată că ar fi posibil să i se întâmple aşa ceva unui fost preşedinte al Statelor Unite. Este o zi neagră pentru Statele Unite ale Americii. Suntem o naţiune aflată într-un declin grav şi rapid, dar împreună vom face America Măreaţă din nou!”, a declarat Donald Trump.

Donald Trump se confruntă cu mai multe acuzații

Donald Trump se confruntă cu mai multe acuzații, inclusiv cu păstrarea neautorizată a unor dosare clasificate, însă nu au fost, încă, făcute publice, potrivit postului de televiziune BBC. Conform sursei citate anterior, aceasta este a doua punere sub acuzare a lui Donald Trump și prima acuzare federală a unui fost președinte al SUA.

În curând, Secret Service din SUA și Poliția Juridică vor planifica deplasarea lui Donald Trump la tribunalul federal din Miami. Potrivit informațiilor transmise, joi, de un oficial american, Serviciul Secret și Poliţia Judiciară nu au fost informate din timp despre ce se întâmplă, ci au aflat totul cu ajutorul postării lui Donald Trump.

Departamentul de Justiţie va muta resurse suplimentare la tribunalul federal din Miama, a precizat acel oficial. Momentan, procurorul special şi Departamentul de Justiţie nu au făcut declaraţii despre acest subiect, iar un purtător de cuvânt al instituției respective a refuzat să comenteze.