Direcţia Naţională Anticorupţie este interesată de contractul dintre Primăria Municipiului Ploieşti şi firma de salubritate Rosal din perioada 2017 – 2020.

Angajaţii Rosal au xeroxat şi trimis la DNA circa 17.000 de procese verbale

Un fost angajat al Rosal afirmă că DNA Bucureşti a solicitat documente în acest sens, prezentând chiar şi o serie de fotografii cu documentele respective.

“În fotografii sunt aproximativ 17.000 de procese verbale de recepție curățenie căi publice din perioada 2017-2020, pe care le-a cerut DNA. Asta înseamnă că există dosar la DNA cum că lucrările de curățenie căi publice sunt unele fictive, unele supraevaluate”, a declarat fostul angajat Rosal pentru Ziarul Incomod.

Sursa foto: Ziarul Incomod
Sursa foto: Ziarul Incomod

Documentele au fost solicitate la jumătatea lunii mai. Atunci, DNA Bucureşti a solicitat copii de pe toate procesele verbale de recepție a lucrărilor de CCP (curăţeni căi publice) pentru ultimii patru ani. Directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniţă, le-ar fi cerut dispecerilor care lucrau în schimbul trei să xeroxeze atunci documentele, noaptea fiind mai puțină activitate, mai povesteşte sursa citată.

Rosal este bănuită că ar fi încasat bani de la Primărie, fără a efectua lucrările înregistrate în documente

Întreaga activitate de xeroxare a documentelor a durat circa două săptămâni, adunându-se, la final, aproximativ 17.000 de hârtii pe care dispecerii le-au copiat, numerotat, apoi ștampilat “conform cu originalul” pe fiecare în parte. Documentele au fost predate DNA Bucureşti de către un inspector Rosal.

“Se presupune că Rosal a întocmit doar scriptic, fictiv, aceste documente, în scopul de a încasa bani de la Primărie, dar lucrările nu au fost realizate și în fapt”, a mai spus fostul angajat al Rosal.

Jurnaliştii de la Ziarul Incomod scriau, încă din luna februarie, că DNA investighează contractul dintre Primăria Municipiului Ploiești și operatorul de salubritate Rosal pentru curățenia căilor publice după ce, la acel moment, procurorii DNA solicitaseră o serie de documente de la primărie și de la Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP) Ploiești, instituția responsabilă de monitorizarea serviciilor prestate de operatorii publice.