Divorțul anului la Casa Regală din Spania! Prințesa Cristina a anunțat că se desparte de soțul ei, Iñaki Urdangarín. Motivul separării este legat de o altă femeie.

Infanta Cristina a Spaniei şi soţul ei, Iñaki Urdangarín, care execută o pedeapsă în regim semi-deschis pentru corupţie, și-au anunțat separarea. Anunțul a fost făcut într-un comunicat.

Infanta Cristina a Spaniei şi soţul ei (Sursă: Instagram)

“De comun acord, am decis să punem capăt căsniciei noastre. Devotamentul față de copiii noștri rămâne intact. Având în vedere că aceasta este o decizie privată, cerem respectul cuvenit din partea celor din jurul nostru”, a fost anunțul făcut de cei doi.

Trebuie spus că această decizie a luat prin suprindere pe toată lumea, mai ales că Infanta Cristina a Spaniei şi soţul ei, Iñaki Urdangarín, au format un cuplu timp de 24 de ani.

Pozele care au produs șoc la Casa Regală a Spaniei

Cu toate acestea, în urmă cu o săptămână, au apărut niște poze explozive care au determinat decizia divorțului. În mai multe fotografii poate fi văzut Iñaki Urdangarín mergând de mână cu o femeie. Despre persoana de sex feminin s-a aflat că este Ainhoa ​​Armentia, colegă de la firma de avocatură din Vitoria, unde lucrează fostul handbalist în cadrul regimului semi-deschis de care beneficiază.

Prințesa Cristina a Spaniei nu a făcut nicio declarație pe tema acestui subiect. Asta până la anunțul separării. Întrebat joi despre aceste fotografii, Iñaki Urdangarín, în vârstă de 54 de ani, a menţionat „o problemă” care urma să fie gestionată de familie „în cel mai mare calm”.

Cei doi s-au căsătorit în octombrie 1997, la un an după ce s-au întâlnit la Jocurile Olimpice de la Atlanta. Cuplul s-a mutat la Geneva în 2013. Iñaki Urdangarín, fost medaliat olimpic la handbal cu echipa Spaniei, ispăşeşte din 2018 o pedeapsă de cinci ani şi 10 luni de închisoare pentru deturnarea a milioane de euro donaţi de organismele publice unei fundaţii non-profit pe care o conducea.

Scandalul în care a fost implicată Infanta Cristina

Infanta Cristina a fost şi ea trimisă în judecată în dosarul pentru complicitate la evaziune fiscală, devenind primul membru al familiei regale adus în faţa justiţiei pentru o astfel de infracţiune. Sora regelui, care este a şasea în ordinea de succesiune la tronul Spaniei, a fost achitată.

Instanţa supremă a considerat totuşi că aceasta are o răspundere civilă în calitate de beneficiară a fondurilor obţinute de soţul ei şi a amendat-o cu 136.950 de euro, de care s-a achitat. Pe tot parcursul anchetei, Cristina a negat că ştia despre activităţile ilicite ale soţului ei. De la începutul cazului, la sfârşitul anului 2011, ambii au fost excluşi din actele oficiale ale Casei Regale.

La urcarea pe tron ​​în 2014, Felipe al VI-lea a promis că va reda prestigiul Coroanei, afectat de multiple scandaluri de corupţie care îl implicau pe tatăl său Juan Carlos şi care l-au forţat pe acesta să abdice. În 2015, i-a retras Infantei Cristina titlul de ducesă de Palma, pe care Juan Carlos îl crease în 1997 pentru fiica sa înainte de căsătorie.