Un lider local și 200 de membri au părăsit ALDE şi s-au înscris în rândurile umaniştilor, în Brăila, acesta fiind deja al doilea val de plecări din rândurile formațiunii politice conduse de Călin Popescu – Tăriceanu.

Informaţia că ALDE e în pericol să dispară de pe scena politică a apărut încă de săptămâna trecută, după noile plecări din alianţă. Înainte de alegerile locale, tot mai multe organizaţii din ţară se destramă, iar situaţia nu stă prea bine nici la nivel central.

Astfel, PNL a luat săptămâna trecută de la ALDE trei deputaţi: Toma Petcu, Marius Surgent şi Ică Calotă.

De asemenea, şi senatorii Viorel Ilie, Marius Nicoară şi Ion Popa activează tot în grupul PNL, arată Antena 3.

”Joc duplicitar și păgubos”

Şi deputatul Andrei Gerea a demisionat din ALDE, însă nu s-a alăturat partidului lui Orban, ci a rămas independent.

În Hunedoara, peste 80% dintre membrii organizaţiei ALDE trec la PNL, iar liberalii duc negocieri şi în alte părţi, pentru că speră astfel să obţină un procent cât mai mare la alegeri.

Problemele au început să apară în partidul lui Tăriceanu după decizia de a părăsi guvernarea și alianța cu PSD și de a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Deputatul Andrei Gerea a cerut demisia lui Tăriceanu din fruntea partidului, acuzându-l de un ”joc duplicitar și păgubos”.

Gerea a ales să îți dea demisia din ALDE după ce a fost destituit de la conducerea organizației de București a partidului, în urma acuzelor aduse lui Tăricenau. Ulterior, deputatul a acuzat faptul că a fost destituit ”de orgoliu și de țâfnă”.