Discuție aprinsă în Senat! Diana Șoșoacă: Drepturile și libertățile nu pot fi restrânse prin OUG

Diana Șoșoacă, aflată la tribuna Parlamentului, a spus că drepturile și libertățile nu pot fi restrânse decât prin lege, ci nu prin ordonanță de urgență sau hotărâre de Guvern.

„Nu se pot restrânge drepturi și libertăți și nu pot fi afectate drepturile și libertățile decât prin lege. Nu prin ordonanță de urgență, nu prin hotărâre de Guvern. Mai mult, avem rezoluția UE care menționează că acest pașaport nu poate limita drepturile celorlalți, nu poate discrimina, ceea ce se întâmplă acum. Am înțeles că azi Bucureștiul e în roșu. Nu mai aveți cum să vă faceți congresul. Slavă Domnului, rămâne Cîțu la guvernare. Altfel, venea Orban.

Toată lupta pentru recuperarea drepturilor… Oamenii morți în Revoluție sunt călcați în picioare. Dumneavoastră instituiți dictatura! E dictatură! E rușinos că vorbim așa ceva”, a declarat Diana Șoșoacă.

Intervenția unui senator AUR

Mai apoi, Rodica Boancă, senator AUR, a spus că partidul pe care-l reprezintă va vota împotrivă și solicită președintelui „să amâne votul și dezbaterea pentru că sala e goală”.

„Este decizia liderilor de a avea sesiune de vot azi pe acest punct de pe ordinea de zi. Solicitarea dumneavoastră nu se întemeiază”, a fost răspunsul oferit de Anca Dragu, președintele Senatului.

Senatoarea vrea dovezi științifice ale coronavirusului

Amintim că Diana Șoșoacă le-a cerut miniștrilor, într-o interpelare parlamentară, dovezile științifice ale existenței coronavirsului. Mai exact, senatoarea îi cere lui Lucian Bode, dar și ministrului sănătății și șefului DSU, Raed Arafat, „toate dovezile științifice care atestă existența virusului, punându-mi la dispoziție toate actele de cercetare și dovezile materiale ale existenței virusului”, scrie newsweek.ro.

În același timp, senatoarea mai cere probe și în cazul variantei Delta care face ravagii în România, dar și dovadă a faptului că vaccinurile anti-covid „opresc și vindecă” această variantă. Diana Șoșoacă a mai solicitat și răspunsul la această întrebare atât în scris, cât și oral.

De menționat este faptul că nu este prima oară când Diana Șoșoacă cere lămuriri pe această temă. În urmă cu aproape un an, aceasta susținea că pandemia este o mascaradă.

„Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. E totul o mascaradă”, susținea, în decembrie 2020, Diana Șoșoacă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin