Agenţiile participante la Târgul de Turism, care se va desfăşura în perioada 18-21 martie la Palatul Parlamentului, vor vinde pachetele cu discount-uri de până la 10%, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ANAT, Corina Martin.

Târgul va fi primul organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), după ce în ultimii ani evenimentul a fost organizat de Romexpo.

„Am închiriat 3.300 metri pătraţi utili la Palatul Parlamentului şi până acum s-au înscris 105 agenţii de turism. La târg vor fi discount-uri de până la 10% la pachetele turistice”, a mai spus Martin.

Ea a adăugat că tarifele de închiriere a standurilor au preţuri în jurul a 40 euro pe metru pătrat.

Târgul de Turism organizat de asociaţie este primul dintr-o serie de trei astfel de manifestări din acest an din Bucureşti, cea de-a doua urmând să se desfăşoare în perioada 6-9 mai la Romaero, iar ultima în perioada 15-18 octombrie.

Început bun de an

Reprezentanţii agenţiilor de turism au mai spus că, în ceea ce priveşte vânzările de vacanţe, începutul anului 2010 înregistrează o creştere comparativ cu perioada similară a anului precedent.

„Avem creşteri şi pe programul «Înscrieri timpurii», prin care turiştii pot cumpăra vacanţe cu reducere, dacă le plătesc în perioada 1 februarie-31 martie”, a spus vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea.

El a adăugat că în ceea ce priveşte destinaţiile externe de vară, precum staţiunile din Spania sau Antalya (Turcia), reducerile sunt până la 25-30%.

„Creşterile la «Înscrierile timpurii» pentru destinaţiile externe sunt până acum de 10%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. A crescut mai ales numărul turiştilor interesaţi de circuite externe”, a adăugat Burcea.

Şi pentru staţiunile din România, tarifele sunt mai mici cu până la 10% faţă de anul trecut. Şi în cazul acestora, «Înscrieri timpurii» sunt în creştere comparativ cu 2009.

SURSA: Mediafax