România va ajunge dictatură militară? Dan Vîlceanu: Doamne fereşte! Nu vrem să ne batem joc

În acest context, Dan Vîlceanu a spus și că PNL înţelege responsabilitatea pe care o au pentru ieşirea din criză.

„Domnul Nicolae Ciucă e civil, e fost militar, e în rezervă şi e general. Ceea ce vreau să subliniez prin acest lucru, că a fost general, este faptul că este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern. Am văzut tot felul de exprimări, în perioada asta, cu dictatură militară.

Doamne fereşte! Este un om pe care îl cunosc foarte bine, cu care am făcut echipă şi cu care vrem să facem echipă în continuare şi o să vedeţi că comportamentul PNL, în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Ciucă, nu este comportamentul pe care l-aţi văzut la PNL când a venit Florin Cîţu premier”, a declarat Dan Vîlceanu la PrimaTV.

Vîlceanu l-a criticat și pe Ludovic Orban

De asemenea, Vîlceanu l-a criticat și pe Ludovic Orban, susținând că a acționat într-o manieră asemănătoarea lui Liviu Dragnea.

„Atunci, Ludovic Orban a încercat prin toate mijloacele posibile să îl blocheze. Era un fel de Dragnea. De la Palatul Parlamentului îşi crease tot felul de mecanisme astfel încât să genereze o imagine în partid. Acum e o altă conducere. Realizăm responsabilitatea pe care o avem şi nu vrem să ne batem joc de încrederea pe care ne-au dat-o românii”, a completat Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu neagă acuzațiile lansate de Ioana Mihăilă

Anterior, Dan Vîlceanu a reacționat după ce Ioana Mihăilă l-a acuzat pe Florin Cîțu că nu a alocat bani pentru Ministerul Sănătății și a dat bani pentru primari.

Dan Vîlceanu a explicat că Ministerul Sănătății avea 480 de milioane de lei necheltuiți, înainte de rectificare. De asemenea, acesta a punctat că, potrivit Legii bugetului de stat, Ioana Mihăilă putea folosi banii respectivi, în funcție de necesitățile din buget.

Totodată, Vîlceanu a mai arătat și ce bani a primit Ministerul Sănătății, în ciuda celor 480 de milioane de lei necheltuiți. Astfel, este vorba despre 3,7 miliarde primiti la rectificare, 460 de mil din fondul de rezerva pentru remdesivir, tocilizumab si anticorpi monoclonali și 9 milioane de lei pentru vaccinurile tradiționale.