Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat, luni, jurnaliștilor, că senatoarea Diana Șoșoacă a fost amendată pentru protestul de sâmbătă, 20 martie.

„Doamna senator este campioană la amenzi, dar se pare că n-o interesează”, a spus Lucian Bode, întrebat ce amendă a primit pentru participarea fără mască la protestul din 20 martie.

Diana Șoșoacă ar fi primit trei amenzi după protestele de sâmbătă

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că senatoarea Diana Șoșoacă ar fi primit trei amenzi după protestele de sâmbătă, 20 martie, în valoare totală de 4.500 de lei.

Premierul Florin Cîțu a confirmat la rândul său că senatoarea Diana Şoşoacă, prezentă la protestul din Capitală fără să poarte mască, a fost amendată. Acesta punctat că i-a cerut ministrului de Interne o situație în ceea ce privește protestul din weekend.

„Sunt parlamentari şi în acelaşi timp nu respectă legislaţia în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok. Îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea, să poarte mască. (…) I-am cerut domnului Bode o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend”, a subliniat premierul.

Acesta a adăugat că „acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege.”

Senatoarea a făcut apel la nerespectarea restricțiilor

Amintim că, sâmbătă au avut loc în mai multe orașe din țară proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta împotriva purtării măștii de protecție.

Vedeta protestelor a fost senatoarea independentă Diana Șoșoacă, cea care a ținut lungi discursuri în care a acuzat, printre altele, faptul că autoritățile vor să omoare copiii prin obligativitatea de a purta măști în timpul orei de sport.

Diana Șoșoacă a făcut apel la nerespectarea restricțiilor pe motiv că acestea nu au nici o bază legală.

„Pentru aflarea adevărului, încetarea minciunii, aflarea crimelor din spitale, pentru încetarea crimelor din școli … Este o tentativă de omor masca aceea în timpul orelor de sport. Cum își permit să facă așa ceva?”, declara aceasta sâmbătă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea