Nici primarul Timișoarei nu a scăpat. La Primăria Timişoarei, protestatarii au strigat: „Fritz nu uita Timişoara nu-i a ta!”, Nu vă fie frică, carantina pică! „Fără carantină, Jandarmeria apară hoţia”.

Potrivit news.ro, persoanele care au protestat purtau steaguri tricolore şi mai multe pancarte cu mesaje împotriva carantinei. Ei au dat foc şi la câteva măşti de protecţie.

Jandarmeria i-a amendat pe câţiva deoarece nu purtau măşti de protecţie.

Protest și în Brașov

Centrul Civic din Braşov a organizat un protest la care au participat aproape 150 de persoane. În urma acestei manifestații, organizatorul a fost amendat pentru că numărul de participanţi pentru care s-a obţinut autorizaţia pentru protest a fost depăşit.

Protestatarii care nu au purtat mască au primit amendă. Jandarmii au aplicat două amenzi, una de 500 de lei, a doua în valoare de 1000 de lei pentru refuzul de a purta mască de protecţie.

Protest în Capitală

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis, în urma protestului din Capitală, că organizatorul va fi amendat pentru că s-a depășit numărul de persoane care puteau participa.

„În legătură cu manifestaţiile publice de protest care au loc astăzi,  20 martie a.c., în Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:
Organizatorii activităţii vor fi  sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi şi pentru că nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile H.G. 293 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.
De asemenea, participanţii la aceste adunări publice care nu s-au conformat recomandărilor forţelor de ordine şi nu au respectat măsurile sanitare de protecţie individuala prevăzute de legislaţia în vigoare, vor fi identificaţi şi sancţionaţi în raport de prevederile legale încălcate”, arată un comunicat de presă al Jandarmeriei Bucureşti.
Sursă Photo: Inquam Photos / Octav Ganea