La vocile care au reacţionat la anunţul despre o posibilă participare a Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale se adaugă acum şi Sorin Ovidiu Vîntu. Într-o postare pe Facebook, fostul patron de la Realitatea TV spune că totul este o “manipulare deşteaptă foc”, iar patronul ziarului Adevărul, Cristi Burci, ar fi în spatele transformării miraculoase a Vioricăi Dăncilă într-o candidată la preşedinţia României.

“O manipulare deșteaptă foc. Peste tot în spațiul public se acrediteaza ideea că accederea unui candidat al PSD în turul 2 al alegerilor prezidențiale este cvasi imposibilă. Domnii Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Orlando Teodorovici sau doamna Gabi Firea, chiar dacă sunt personalități puternice, nu au fost marketate ca prezidențiabili, ori se știe că pentru a crea cuiva o imagine de prezidențiabil ai nevoie de circa 2 ani. În aceste circumstanțe, dacă un candidat PSD reușește să se califice în finală, va fi declarat un erou, chiar dacă apoi va fi zdrobit de Iohannis cu un scor de peste 60%.

Aici apare în scenă coana Viorica, STS-ul și grupările de securiști aliniate atât de nemți cât și de americani de-a stânga și de-a dreapta lui Iohannis. Având promisiunea fermă că va rămâne premier până la parlamentarele de anul viitor, coana Viorica își va anunţa candidatura, evident la implorările ori la presiunile făcute de membrii PSD. După ce va face acest anunț, accederea în finală nu mai este treaba ei, sarcina asta revenindu-le securiștilor mai sus menționați. Dacă zvonurile pe care le-am auzit sunt corecte, atunci domnii Burci și Voinea merită toate felicitările pentru modul în care au reușit să transforme o babă insipidă și drastic limitată intelectual, într-o candidată la președinția României, care și după ce va fi călcată în picioare de Iohannis în finală, își va păstra și fotoliul de premier și pe cel de șefa PSD, pentru sigurul merit de a fi ajuns totuși finalistă atunci când nimeni nu mai dădea PSD-ului vreo șansă. ”, spune Sorin Ovidiu Vîntu.

La final, fostul om de afaceri mai adaugă: “Ar fi de un comic devastator ca o dată ajunsă în finală, băbătia să o ia pe cont propriu. Profilul o recomandă.”