Tatăl lui Meghan a fost un ghimpe pentru familia regală încă de la început, iar acum, mai multe documente ale tribunalului, obținute de BBC, arată conținutul real al discuțiilor și mesajelor dintre ducii de Sussex și Thomas Markle, atunci când acesta a continuat să-i hărțuiască prin intermediul presei.

Mesajele lui Harry către Thomas, în ceea ce privește nunta

Apoi, pe 14 mai, Thomas i-a trimis lui Meghan un mesaj în care își cerea iertare, dar nu poate participa la nunta ei. După ce Meghan și Harry au încercat să-l cheme de mai multe ori pe Thomas, Harry i-a trimis mesaje, citează womenshealthmag.com:

– „Tom, sunt Harry și te voi suna acum. Te rog răspunde, mulțumesc!”

– „Tom, Harry din nou! Chiar trebuie să îți vorbesc. Nu trebuie să îți ceri iertare, înțelegem circumstanțele, dar să „vorbești public” doar va înrăutăți situația. Dacă o iubești pe Meg și vrei să fii corect te rog sună-mă, existând alte două opțiuni de a trata această situație, fără implicarea presei care a și creat intenționat această împrejurare. Așa că te rog sună-mă pentru a-ți putea explica. Eu și Meg nu suntem supărați, trebuie doar să îți vorbim. Mulțumesc!”

– „Orice discuție cu presa va fi în dezavantajul tău, ai încredere în mine, Tom. Doar noi te putem ajuta, așa cum am încercat din prima zi”.

Meghan, îngrijorată de sănătatea tatălui ei

Documentele notează de asemenea că Ducesa de Sussex a aflat despre infarctul suferit de tatăl ei după ce acesta a vorbit cu jurnaliștii publicației TMZ.

„Eu și Harry am luat decizia de a trimite aceeași echipă de securitate pe care ai refuzat-o în weekend pentru a fi prezentă și pentru a se asigura că ești în siguranță. Vor fi la dispoziția ta oricând vei avea nevoie. Te rog, te rog sună cât de repede poți, toată situația asta este îngrijorătoare, dar sănătatea ta este cea mai importantă”, a fost unul dintre mesaje. Potrivit documentelor citate de DcNews, Thomas Markle ar fi răspuns că va sta în spital câteva zile și a refuzat oferta de securitate.

Prințul Harry și Meghan Markle au dat în judecată tabloidul britanic Mail on Sunday și întreg trustul din care acesta face parte, Associated Newspapers, pentru publicarea unei scrisori redactate de Ducesă pentru tatăl ei. Acest demers este finanțat din fondurile private ale cuplului, iar orice sumă câștigată în urma procesului va fi donată organizațiilor caritabile ce luptă împotriva hărțuirii.