Mai precis, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care spune că președintele Klaus Iohannis cât și premierul Ludovic Orban au pierdut lupta cu coronavirusul dar ascund mizeria sub preș.

„Iohannis şi Orban au pierdut lupta cu virusul, dar continua să ascundă senini mizeria sub preş. În ziua în care România numără din nou peste 10 mii de cazuri şi record de pacienţi la ATI, preşedintele şi premierul le spun românilor că măsurile de stăvilire a virusului, noaptea în parcuri sau pe trotuarele din faţa pieţelor, unde i-au aruncat pe producători, dau – iată! – rezultate. Iohannis şi Orban sunt complet rupţi de realitate! Care rezultate?! Că oraş după oraş cedează neputincios în faţa virusului”, a susţinut Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

Primarii cer disperați ajutor

Mai mult decât atât, liderul PSD a subliniat că primarii din orașele devenite focare de coronavirus cer disperați ajutor și că în spitale nu sunt medicamente.

„Medicamente în spitale nu sunt. Oamenii se sting aşteptând un loc la ATI. Teste nu fac aşa cum ar trebui. Iar pentru toate, preşedintele României spune că de vină e doar comunicarea ‘suboptimală’. Nu! De vină este ‘subumanitatea’ voastră iresponsabilă şi insuportabilă! Pentru o mână de voturi, inconştienţilor! O să primiţi ce meritaţi pe 6 decembrie”, a subliniat acesta.

Record de oameni la terapie intensivă

Bilanțul transmis joi de către Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul celor de la terapie intensivă s-a majorat în doar 24 de ore.

Dacă ieri la ATI au fost înregistrate 1.092 de persoane, în bilanțul de azi a fost raportat un număr de 1.152 de persoane.

Din păcate, bilanțul de joi arată că 121 de persoane au pierdut lupta cu virusul. Dintre acestea, 117 decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin