Omul de afaceri Gigi Becali, condamnat la pușcărie în timpul regimului lui Traian Băsescu, a făcut declarații explozive, aruncând lumină asupra unor aspecte controversate din acea perioadă.

Traian Băsescu nu era cel care decidea cine merge la închisoare

Potrivit acestuia, președintele de atunci, Traian Băsescu, nu era cel care decidea cine mergea la închisoare. Băsescu era doar responsabil de aprobarea listei întocmite de Serviciul Român de Informații (SRI).

Gigi Becali a afirmat că informațiile provin direct de la un ofițer din cadrul SRI și a detaliat un incident în care MM Stoica s-a dus la Cotroceni pentru a discuta despre posibila grațiere a sa. Conform relatărilor sale, președintele Băsescu ar fi refuzat această discuție, invocând frica de unii indivizi denumiți simplu „EI”.

„A zis dl președinte să nu mai veniți că și lui îi e frică de EI. Nu știu cine sunt EI”, a declarat Becali, potrivit Realitatea.

În continuare, Becali a adus în discuție două aspecte pe care le reproșează fostului șef de stat: promisiunile nerespectate de grațiere și lipsa de empatie arătată față de familia sa în momentele dificile.

„Ce pot să îi reproșez eu sunt două lucruri. 1.) Când am plecat la pușcărie, a venit un consilier de-al lui și a spus: Să nu vorbești nimic, până în Crăciun vei avea grațierea și nu mi-a dat-o. 2.) Când familia mea suferea, el spunea râzând: Rahova, Jilava. Adică batjocorea”, a arătat omul de afaceri.

gigi becali
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Gigi Becali a mai spus că știa că cererea sa de grațiere era pe biroul lui Traian Băsescu.

„Țin minte cu el distracția de la Golden Blitz, când am bătut Valencia cu 4-3 și era mândru că o echipă românească se califică în optimile de finală ale Cupei UEFA … Despre blonde, brunete și roșcate eu nu știu.

Am făcut investigații. Am vorbit cu un general SRI. Mi-a spus: S-a făcut un comandament pentru curățarea României. S-a făcut lista aia. Băsescu a confirmat”, a mai spus Becali la Realitatea TV.

Gigi Becali, victorie la CEDO: De 10 ani aștept!

Recent, Gigi Becali a anunțat că a câştigat un proces în care este parte de 10 ani la CEDO. El spune că CEDO a condamnat România pentru un proces neechitabil împotriva sa.

„A venit vestea astăzi de la CEDO… condamnă România pentru un proces neechitabil lui Becali George. Adică a fost condamnat pentru o faptă care nu era incriminată. Sunt prea fericit, trăiesc o bucurie a sufletului.

Pentru 800.000 mi-au luat 3 milioane de euro! Trebuie să îmi dea, dacă a luat de 3 ori atunci trebuie să dea de 3 ori… adică să dea 9 milioane de euro. Şi plus daunele pe care le voi cere eu pentru celelalte vătămări care mi s-au întâmplat. Nu banii sunt problema, ci mulţumirea sufletească! Nu mai am răutate, poate aşa a făcut Dumnezeu acum! De ce? Dacă era acum câţiva ani poate făceam tam-tam mare. Dar totuşi oamenii care au făcut asta trebuie să fie spus numele lor. Nu ştiu dacă fac păcat, dar trebuie să spun numele lor.

Eu acum în faţa voastră, cu slavă, cu bucurie … aştept al treilea nepot acum! Vezi cum face Dumnezeu? Vezi cum face?”, a declarat Gigi Becali.