PSD trebuie să facă public cum a cheltuit banii primiți de la stat și cu ce persoane fizice și firme a încheiat contracte din aceste sume, arată ziare.com.

O decizie fără precedent a fost luată de tribunalul Iași. Totul a pornit de la un proces deschis de unul dintre fondatorii asociației civice Reset Iași, Daniela Mitrofan. Hotărârea poate fi contestată cu recurs.

Daniela Mitrofan s-a adresat instanței după ce a solicitat inițial aceste informații de la PSD, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Din motiv ce nu a primit răspuns, Mitrofan a mers mai departe către instanță.

Instanța a hotărât ca PSD să-i comunice Danielei Mitrofan care este suma primită de către Partidul Social Democrat ca subvenție din bugetul de stat pe anul 2016, raportul detaliat cu privire la cheltuirea subvenției pe anul 2016.

Totodată trebuie să spună care este suma primită de către Partidul Social Democrat ca subvenție din bugetul de stat pe anul 2017 dar să dea și raportul detaliat cu privire la cheltuirea subvenției pe anul 2017.

Aceeași situație este prevăzută și pentru banii primiți pe anul 2018.

Mitrofan a solicitat și daune morale în acest caz, dar instanța a respins această parte din cerere.