La Nisipurile de Aur din Bulgaria au început deja să se închidă hoteluri din cauza absenței turiștilor. Unele vor închide săptămâna aceasta, altele au făcut-o deja la 15 august, a declarat, pentru Travel News, Gheorghi Șerev, președinte al Uniunii Hotelierilor din stațiunea Nisipurile de Aur.

Potrivit acestuia, motivul terminării mai devreme a sezonulului este legat de anularea zborurilor charter ale touroperatorilor germani cu destinația Varna.

”Foarte puține hoteluri deschise în septembrie”

Ultimele zboruri charter cu turiști germani ale concernului DER Touristik, de care ține marele touroperator ITS, au fost la data de 18 august, scrie 24CHASA, potrivit Rador.

În prezent, în stațiune sunt în principal bulgari, români, iar de săptămâna aceasta și puțini israelieni. În opinia lui Șerev, foarte puține hoteluri vor fi deschise și în luna septembrie.

Destul de multe hoteluri și localuri au rămas închise în acest sezon estival. Germania a plasat, la jumătatea lunii august, regiunile Varna și Dobrici pe lista roșie de călătorii pentru cetățenii ei.

Măsura a afectat stațiunile Nisipurile de Aur, Sf. Constatin și Elena și Albena.

Zboruri sistate înainte de termen

Regiunea Varna a fost scoasă de pe listă, începând cu data de 23 august, dar deja sunt sistate zborurile. Programul de zboruri charter, prin care sunt aduși turiști în cele trei stațiuni, a fost sistat cu o lună înainte de termen.

Deocamdată, situația la Sunny Beach este mai bună, cu toate că 70% dintre hotelurile de acolo nici măcar nu au deschis anul acesta. Hotelurile deschise în Sunny Beach vor continua să primească turiști până la data de 10 septembrie, a spus Elena Ivanova, vicepreședintele Uniunii Proprietatilor din stațiune.

Sunt așteptați și turiști bulgari, în preajma zilelor de sărbătoare din luna septembrie. În prezent, în afara de bulgari, cei mai mulți turiști sunt din România, Germania, Polonia și Ucraina.

Reduceri semnificative de prețuri pentru luna septembrie

Pentru Nisipurile de Aur, cazarea la all inclusive-ul de 3 stele costă 38 de euro/noapte/persoană, iar în extrasezon va scădea la 25 de euro/noapte/persoană.

La 4 stele, hotelurile au pregătite pentru luna august oferte de 40 de euro pe noapte, iar din septembrie, ele vor scădea la 33 de euro, în medie.

La 5 stele, turiştii vor beneficia de o reducere de 20 de euro pe noapte în septembrie, în condiţiile în care în august cazarea va costa 65 euro pe noapte de persoană.

În staţiunea bulgărească Sunny Beach, preţurile pentru o noapte de cazare all inclusive la 3 stele scad, în septembrie, până la 22 de euro, de la 35 de euro în prezent.

La 4 stele, preţurile vor scădea de la 40 de euro în prezent până la 32 de euro în septembrie, în timp ce la 5 stele, costurile unei nopţi de cazare scad în septembrie până la 55 de euro, de la 85 de euro în prezent, se menţionează în comunicat.

În destinaţia Nessebar, în extra-sezon, cazarea la 3 stele va costa 22 de euro pe noapte, iar în prezent costă 35 de euro.

La hotelurile de 4 stele, preţurile scad la jumătate, de la 50 de euro pe noapte la 25 de euro, iar la 5 stele preţul cazării scade de la 70 de euro în prezent la 38 de euro în extrasezon.