Situația din Grecia se agravează pe zi ce trece. În acest context, autoritățile vin cu precizări de ultimă oră și cer locuitorilor Atenei să rămână în case, miercuri, după ce incendiile de pădure care au erupt în nordul orașului au acoperit cerul cu un strat gros de fum negru, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, în ultimele ore, peste 500 de pompieri s-au luptat cu flăcările la poalele muntelui Parnitha, la marginea Atenei, cu ajutorul a nouă elicoptere speciale, cinci avioane și armatei. Zona este una cu vegetație densă, iar flăcările continuă să ardă.

Incendiul este încă activ, întins pe un perimetru larg cu degajare puternică de căldură”, a spus un oficial al brigadei de pompieri.

Deși este o caniculă fără precedent, iar termometrele depășesc 40 de grade, autoritățile le cer oamenilor să țină geamurile închise și să reducă deplasările în exterior din cauza fumului toxic și particulelor periculoase care au fost eliberate de incendiu.

Fum toxic în Atena 

De menționat este faptul că incendiul a izbucnit în cursul zilei de marți marți, în orașul Varympompi, la 20 de kilometri nord de centrul Atenei. În mijlocul unor temperaturi extreme, focul s-a răspândit la orașele din apropiere.

Amintim faptul că cel puțin șase rezidenți din suburbiile aflate în nordul Atenei, afectate de un incendiu mare de vegetație, și un pompier au fost duși la spital, după ce au reclamat probleme de respirație în urma combinației de fum gros și căldură intensă, relatează agenția de presă Ateniano-Macedonă (ANA-MPA), adăugând că aceștia probabil se vor recupera.

În același timp, autoritățile din sănătate au trimis o mașină de urgență și nouă ambulanțe în vecinătatea focului pentru a acorda asistență, dacă este nevoie, pentru salvatori și locuitori, conform ekathimerini. Totodată, autoritățile au mai transmis că 14 oameni care au apelat linia de urgență au fost evacuați în siguranță din casele lor.