Deputatul USR Iulian Bulai, cel care este şi preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, continuă atacurile pornite împotriva instituţiilor media publice din România, începute imediat după momentului Revelionului de la Televiziunea publică.

De data aceasta, ţinta sa este Radioul public, adică SRR (Societatea Română de Radiodifuziune), pe care o caracterizează, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, drept “o instituție parazitată de PSD de sus până jos, o instituție care nu își mai justifică existența dacă nu este reformată și nu revine la scopul ei inițial”.

Cenzură pe activitatea miniştrilor, dar ştire cu opinia Gabrielei Firea despre piaţa energetică

Iulian Bulai explică de ce consideră că Radioul public practică cenzura şi este o portavoce a PSD.

“Radioul Public sau SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) are ca scop informarea publică. Informare nepartizană și nestingherită politic. Radioul Public este departe de acest ideal. A rămas o portavoce PSD, care acum sabotează campanii naționale în plină pandemie și nu informează populația despre reformele pe care vrea să le facă actualul guvern.

Iată cum stă treaba la Radio România Actualități, principalul canal SRR:

Acum cateva ore, colegul meu, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a avut o dezbatere la minister despre campania de vaccinare. Nu s-a dat nimic pe postul național. Scopul radioului este să informeze. Să transmită chiar în direct această dezbatere. Sabotare totală.

Ieri, colegul meu, Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a descoperit salarii uriașe de 33.000 de euro lunar, la un institut de cercetare, sau 17.000 de euro la ASF. Claudiu Năsui a propus plafonarea acestor salarii și crearea unui sistem corect de salarizare. E plin internetul cu știrea asta. Radioul Public nu a dat nimic, nici despre cele găsite în instituțiile din subordine, și nici despre reforma propusă. Sabotare pe față.

Radioul public face cenzură. Aproape nimic despre activitatea miniștrilor UDMR.  Situație similară și față de activitatea miniștriilor PNL.

Radioul Public a făcut, în schimb, știre cu opinia Gabrielei Firea despre liberalizarea pieței energetice.”

“SRR are nevoie de aer proaspăt (…) Respectele mele merg spre jurnalistii integri care rezistă acolo”

Deputatul Iulian Bulai afirmă că Radioul public trebuie să fie reformat în mod serios şi este convins că rapoartele de activitate anuală ale instituţiei vor fi respinse, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare.

“Așa arată o instituție parazitată de PSD de sus până jos. O instituție care nu își mai justifică existența dacă nu este reformată și nu revine la scopul ei inițial – informarea fiecărui român, în casele și mașinile unde se ascultă acest radio public. Avem nevoie de reformă și aici. Menirea Radioului Public este să informeze, nu să saboteze diseminarea informațiilor publice.

Când va începe sesiunea parlamentară, vom dezbate și rapoartele de activitate anuală ale SRR. La ce prestație are acum această instituție, nu am nicio îndoială că vor fi respinse. SRR are nevoie de aer proaspăt.

PS: Respectele mele merg spre jurnalistii integri care rezistă acolo, în ciuda acestei rețele de cenzură de tip comunist instalată la SRR”, îşi încheie Iulian Bulai mesajul de pe Facebook.