Cunoscuta prezentatoare tv Denise Rifai a tras sâmbătă un foarte serios semnal de alarmă cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus în România, mai precis asupra faptului că nimeni nu pare a respecta măsurile de distanțare fizică.

Rifai cere intervenția hotărâtă a autorităților, controlarea și pedepsirea agenților economici care nu iau măsuri pentru a preîntâmpina grupurile mari de persoane.

”Cum este posibil?”

”Deci sunt PLINE OCHI ABSOLUT TOAAAATE LOCALURILE IN BUCURESTI, PESTE TOT! Si inteleg ca si la Mare! Si NIMENI NIMENI NIMENI nu poarta nicio masca!

Si se danseaza! Si se sta la bar! Si se inghesuie oamenii in localuri, fie ele restaurante sau cluburi! Cum este posibil????

Ce Fac autoritatile ????
UNDE SUNT CONTROALELE???????

Mai, suntem bine???!
Alo, Guvernul Romaniei !!!!!
In spitale se moare pe capete ! Incotro ?????!”, a scris Denise Rifai pe Facebook.

Cea mai mare rată de pozitivare din UE

În context, trebuie precizat că România are cea mai mare rată de pozitivare din Uniunea Europeană, un raport de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condițiile în care media europeană este de 4.

De asemenea, în țara noastră, numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori este de aproape 4 ori mai mare față de media europeană.

Cele mai multe noi cazuri de infectări cu COVID-19 au fost depistate în ultimele 14 zile în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245), în condițiile în care populația țării noastre este în medie, de 3 ori mai mică decât în statele menționate, iar numărul de testări continuă să se mențină la un nivel destul de scăzut.

Aproape 3.000 de decese

Iar creșterea accelerată a numărului de cazuri noi de coronavirus plasează România în topul statelor din UE în care se răspândește COVID-19, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, sâmbătă, 15 august, la 69.374 de cazuri.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, sâmbătă au fost înregistrate 1.328 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 469 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până sâmbătă, 2954 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.