Noul lider al acestei filiale USR-PLUS Bistrița Năsăud, Lorand Toth, care este şi subprefect anunță că au avut loc demisii pe bandă rulantă udpă alegerile din patru iulie.

Totodată, el a subliniat faptul că nici măcar până acum nu a reuşit să ia legătura nici cu fostul lider judeţean al PLUS, deputatul Lorant Sas, care s-a retras din competiţia pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene şi care nu se va afla nici printre delegaţii cu drept de vot de la congresul naţional.

Este vorba despre șase-șapte demisii care nu au fost încă procesate, în contextul în care nu se dorește pierderea membrilor. Totodată, liderul filialei a mai subliniat faptul că speră să fie discutate aceste aspecte, iar acest gest să fie lămurit.

„Pe mailul oficial, la care au acces ambele foste organizaţii, din câte ştiu au venit undeva la şase-şapte demisii. Încă nu le-am procesat, pentru că nu ne dorim să pierdem oamenii, ne dorim să îi atragem, dorim să avem o discuţie cu ei, ca să vedem care sunt problemele şi de ce au recurs la acest gest.

Nu vă ascund că încă nu am reuşit să luăm legătura cu ei. În legătură cu domnul deputat Sas, am încercat să avem o legătură cu el, să avem unele discuţii. Din păcate, acum este plecat într-o vizită de lucru. Probabil, când se va întoarce, cu siguranţă o să discutăm şi aceste aspecte. Ne dorim unitate, nu ne dorim divizare”, a afirmat Lorand Toth,.

USR-PLUS caută mai mulți membri

Acesta a mai adăugat că echipa USR își dorește mai mulți membri pentru a deveni un singur partid la nivel naional pe termen lung. Totodată, el a mai menționat că obiectul principal este ca până în anul 2024 să fie depășite rezultatel avute până în prezent.

„În primul rând, ne dorim să coagulăm echipa, atât din fostul USR, cât şi din fostul PLUS. Ne dorim să ajungem şi în realitate să fim un singur partid la nivel judeţean, iar pe termen mediu şi lung ne dorim să ne întărim structurile în judeţ, adică unde avem filiale, să creştem, iar în comunele unde avem doar grupuri de iniţiativă, în jurul acestor grupuri, să înfiinţăm filiale.

Practic, obiectivul principal este anul 2024, când ştim cu toţii că va fi o sumedenie de alegeri şi unde ne dorim să depăşim rezultatele pe care le-am avut în trecut”, a mai declarat Toth.

De menționat este faptul că, în USR PLUS au loc alegeri după fuziunea celor două partide. Scopul final este conducerea partidului rezultat în urma fuziunii. Totodată, Dan Barna și Dacian Cioloș își vor disputa, în mod sigur, șefia partidului.