Demisia momentului în România! Un deputat de la PNL și-a dat luni demisia din Parlament pentru a putea prelua o nouă funcție ca secretar de stat într-un minister. Este vorba de deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu, care a demisionat din Parlament pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Astfel, Ionuț Sorin Banciu și-a anunțat luni demisia din Parlament pentru a putea prelua funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, unde se va ocupa de dosarele de infringement deschise de Comisia Europeană împotriva României din cauza poluării.

Mesajul fostului deputat PNL

“Las Camera Deputaților pentru Executivul României, motivat de obiective serioase. Îmi propun să contribui la realizarea unei comunicări mai eficiente, mai pro active cu Comisia Europeană, să închidem favorabil cât mai multe dintre cele 21 de dosare de infringement pe care România le are.

Vreau să dezvoltăm programe și proiecte de mediu finanțabile din fonduri europene, inclusiv prin Mecanismul de redresare și reziliență. Îmi propun ca România să aibă o voce mai puternică în cadrul tratatelor și convențiilor internaționale de mediu la care este parte”, a declarat Ionuț Sorin Banciu într-un comunicat de presă.

Sursă foto: Facebook

Fostul deputat a spus că în ultima zi ca demnitar a depus o propunere legislativă privind introducerea educației ecologice în școli, ”pentru a pregăti generațiile actuale de copii să aibă grijă de mediul înconjurător și de sănătatea lor”.

“O România verde nu poate să fie decât o Românie educată, pentru că problemele de mediu nu se pot rezolva doar de către autorități, ci avem nevoie de un efort al întregii societăți și de înțelegerea profundă a impactului pe care fiecare activitate individuală o are asupra planetei.

Trebuie să devenim mult mai conștienți atunci când facem alegeri individuale, simple, de la modul în care ne hrănim, călătorim și până la cum ne construim și ne încălzim locuințele. Iar toate aceste comportamente se formează prin educație. Cu cât mai devreme, cu atât mai eficient”, a adăugat Banciu.