Nebunie totală în orașul lui Klaus Iohannis. Pandemia de coronavirus face ravagii pur și simplu. Sunt demisii pe bandă rulantă.

Demisia momentului!

Ultimul pe lista celor care au plecat este șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu. Acesta și-a dat în urmă cu puțin timp demisia din funcție, potrivit unor surse locale. Totul s-a întâmplat după o o ședință la care participă șeful DSU, Raed Arafat, în condițiile în care rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori.

Potrivit unor surse locale, șeful DSP Sibiu, Gabriel Budescu, și-a depus vineri demisia. Acesta a invocat motive de sănătate. Este un lung șir de plecări. Joi, Guvernul l-a demis pe Rareș Macrea din funcția de subprefect al județului.

Rareș Macrea a fost numit temporar prefect când Guvernul Orban a eliberat-o din funcție pe Maria Minea, pusă de Guvernul PSD Viorica Dăncilă. După numirea lui Mircea Crețu tot pe un mandat temporar în funcția de prefect, Rareș Macrea a devenit subprefect.

În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La Sibiu are loc vineri o ședință la care participă autorități locale, dar și șeful DSU, Raed Arafat. Aceasta a fost convocată pentru a decide dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

În județul Sibiu, rata de incindență a cazurilor de Covid a depășit 7 la mia de locuitori.

Și vicepremierul Raluca Turcan, liderul PNL Sibiu, a anunţat că directorul DSP, Gabriel Budescu, a demisionat, dar şi că aşteaptă şi demisia directorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea.

„Aştept şi demisia managerului Spitalului Judeţean”, a spus Raluca Turcan.

Cele două demisii anunţate de către vicepremierul Turcan vin după ce Guvernul a decis, în şedinţa de joi seara, eliberarea lui Rareş Macrea din funcţia de subprefect al judeţului Sibiu.