Amazon a anunțat că diverse servicii, printre care platforma de comerţ electronic, serviciul de streaming Prime Video şi aplicaţiile care utilizează Amazon Web Services (AWS), nu sunt disponibile pentru zeci de mii de utilizatori din Statele Unite ale Americii.

Defecțiuni la interfața de programare

Magazinul online a explicat că întâmpină defecțiuni la interfaţa de programare a aplicaţiei (API), care este un set de protocoale pentru construirea şi integrarea software a aplicaţiei.

„Avem probleme la API şi la consolă în regiunea US-EAST-1”, a anunţat Amazon, menționând că a fost identificată cauza problemei şi că se lucrează la remedierea acesteia în scurt timp.

Platforma Amazon, probleme din ce în ce mai mari

Downdetector a identificat 24.000 de incidente raportate de utilizatorii Amazon. Astfel că problema ar putea afecta un număr mult mai mare de persoane. În plus, au existat nereguli și la alte servicii ale magazinului online, precum camerele de securitate Ring, aplicaţia de banking pe dispozitive mobile Chime şi producătorul de aspiratoare iRobot.

Acesta nu este singurul anunț important făcut de Amazon. Luna precedentă, magazinul online a informat că nu mai acceptă plata prin cardurile de credit Visa emise de Regatul Unit.

Amazon nu mai acceptă carduri Visa

Reprezentanții Amazon au explicat public că nu vor mai fi acceptate carduri de credit Visa emise în Marea Britanie din cauza comisioanelor mari. Taxele ridicate percepute de procesatorul de plăţi pentru tranzacţii a determinat compania americană să ia această măsură pentru 2022, transmite reuters.com.

„Costul acceptării plăților cu cardul continuă să fie o barieră în calea afacerilor care se străduiesc să ofere clienților cele mai bune prețuri. Aceste costuri ar trebui să scadă în timp pe măsură ce tehnologia avansează, dar în schimb rămân ridicate sau chiar cresc. Din cauza costurilor de plată persistente ridicate ale Visa, regretăm că Amazon.co.uk nu va mai accepta carduri de credit Visa emise în Marea Britanie. Clienții pot continua să folosească toate cardurile de debit (inclusiv cardurile de debit Visa). și alte carduri de credit non-Visa pentru cumpărături pe Amazon.co.uk.”, a fost specificat într-un comunicat de presă.

De când nu se va mai putea plăti cu Visa

Românii stabiliți în Marea Britanie, care au astfel de carduri, nu vor mai putea beneficia de plata online chiar din prima lună a anului viitor.

„Ca urmare a costului ridicat al plăţilor Visa, regretăm că Amazon.co.uk nu va mai accepta carduri de credit Visa emise de Regatul Unit începând cu 19 ianuarie 2022.”, a declarat un purtător de cuvânt Amazon.