Declarațiile ministrului ucrainean de Externe au supărat Rusia: Lacul va deveni din nou mare

După ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită în Georgia, ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a declarat că Rusia ar dori să transforme Marea Neagră într-un lac interior propriu.

Recent, reprezentanta oficială a diplomației ruse, Maria Zaharova, a postat pe pagina sa de pe rețeaua Telegram un mesaj în care spune că declarațiile făcute de Dmitri Kuleba sunt niște prostii.

”Și eu știu ce trebuie făcut. Cu cât mai repede va înceta Kuleba să toarne prostii, cu atât mai repede lacul va deveni din nou mare, ale cărei părți se vor reuni”, este mesajul Mariei Zaharova, citat de Rossiskaia Gazeta.

Ce a supărat-o pe șefa diplomației ruse

După vizita președintelui Ucrainei în Georgia, ministrul Kuleba a mai spus că autoritățile de la Kiev pot prezenta propuneri cu privire la contracararea Rusiei în Marea Neagră, subliniind că inițiativele au fost deja discutate cu Georgia, Republica Moldova și cu membri ai Alianței Nord-Atlantice.

El a mai spus că ”dacă țările Mării Negre și membre NATO, plus Ucraina și Georgia nu își vor uni eforturile, atunci Rusia va transforma Marea Neagră în lacul său intern, o va împărți pe jumătate și va începe să domnească în zona sa.”

Sursă foto: Dreamstime