Nemulțumirea celor care au acuzat Direcțiile de Sănătate Publică în legătură cu modul în care au acționat în pandemie a fost confirmată vineri de Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Încă din vara anului trecut și până în prezent au existat numeroase voci în rândul opiniei publice și chiar din cadrul mass media care au acuzat faptul că la telefoanele puse la dispoziție de DSP-uri pentru raportarea cazurilor de infectare cu coronavirus nu răspunde nimeni.

”Nu sunt mulţumit”

Mai mult decât atât, reprezentanții DSP-urilor au fost acuzați de ineficiență și de faptul că mai mult i-au încurcat, atunci când au răspuns la telefon, pe cei care sunaseră pentru a primi informații și ajutor.

Ministrul Sănătăţii a declarat vineri că o echipă puternică în cadrul ministerului ar putea rezolva aceste disfuncționalități.

Astfel,  Vlad Voiculescu a a recunoscut că nu este mulţumit de direcţiile de sănătate publică şi consideră că la Ministerul Sănătăţii trebuie construită o echipă “puternică”.

“Nu sunt mulţumit nici de DSP-uri, nici de felul în care arată Ministerul Sănătăţi în momentul acesta.

”Sunt foarte multe de făcut”

Sunt foarte multe de făcut. Înainte să îmi dau cu părerea despre ce se întâmplă la Giurgiu sau la Bihor sau în altă parte şi am numit absolut aleatoriu aceste două judeţe… (…).

La Bihor ştiu că lucrurile se întâmplă mai degrabă bine. La Giurgiu avem câteva lucruri de recuperat. Dar dincolo de aceste două exemple, cred că mai întâi trebuie construită o echipă puternică la Ministerul Sănătăţii, care să dea exemplu în materie de transparenţă, să dea exemplu în materie de automatizare, de transparentizare, de digitalizare şi cred că lucrurile trebuie arătate prin fapte”, a spus ministrul la Digi 24.

Întrebat dacă este mulţumit de felul în care sunt numiţi managerii de spitale, Vlad Voiculescu a răspuns: “Nu este în regulă, dacă mă întrebaţi. Am cerut o situaţie”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin.