Deciziile cu privire la măsurile privind evitarea răspândirii noului coronavirus au balansat, în majoritatea țărilor, între punctul de vedere al medicilor, care au cerut o închidere totală, și pozițiile adoptate de politicieni, care nu s-au bucurat foarte tare să impună interdicții care să îi supere pe alegătorii lor.

Inclusiv atunci când au fost adoptate măsurile de relaxare, deciziile au fost luate ținând cont de două argumentații contrare: factorul medical/sanitar versus factorul economic.

Măsuri controversate

În timp ce adepții primei poziții au arătat că nimic nu trebuie pus deasupra sănătății oamenilor, cei care au pledat pentru redeschiderea economiilor au susținut că efectele unei crize economice fără precedent ar putea fi mult mai grave decât cele ale pandemiei în sine.

În toiul acestor controverse, Elveția adoptă niște măsuri care trezesc nedumerirea pentru unii comentatori publici.

Cunoscutul analist politic și patron media Cozmin Gușă care deține și funcția de președinte al Federației Române de Judo, anunță joi că Țara Cantoanelor va da drumul de săptămâna viitoare la prostituție , dar menține interzise sporturile de contact.

”Treaba e reală”

”Alaltăieri seară primesc un mesaj-poză de la un amic, medic prestigios, unul dintre coordonatorii crizei coronavirus. Prima dată am crezut că e glumă, și m-am bucurat ca semn că se dezgheață criza.

Aiurea, treaba e reală, elvețienii dau drumul de săptămâna viitoare la prostituție, dar mențin interzise sporturile de contact!!

L-am sunat și pe un prieten care locuiește în Elveția și mi-a confirmat că așa e. Vă invit să concluzionați asupra semnificației reale a acestui fapt, petrecut în țara pe care o consideram cea mai precisă și echilibrată din Europa!”, a scris Gușă joi pe Facebook.

Trebuie notat că, până în prezent, Elveția a raportat aproximativ 30.800 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 1.900 au decedat. Ultimele date oficiale anunță pentru ziua de joi 20 de noi cazuri și 2 decese.