Liderii PSD au decis după o şedinţă a Comitetului Naţional Executiv ca toţi parlamentarii să voteze prelungirea stării de urgenţă, joi, în Parlament.

„Am decis astăzi (miercuri – n.r.) că vom vota prelungirea stării de urgenţă, dar şi că determinăm în acelaşi timp Guvernul să acţioneze să facă ceva concret pentru oameni chiar de astăzi.

În proiectul de hotărâre privind încuviinţarea stării de urgenţă adoptat de comisiile de specialitate am prevăzut ca măsurile luate de guvern să fie temeinic motivate. Să nu mai revină a doua zi asupra lor pentru că şi-au dat seama între timp că au greşit.

Guvernul a acționat haotic, nu a ținut cont de nimeni și a ajuns într-un punct critic. Situația nu mai poate continua așa. PSD va acționa responsabil, ca de fiecare dată. Vom prelua controlul în Parlament și vom vota toate legile necesare pentru a proteja nivelul de trai al românilor, locurile de muncă, dar și măsurile cerute insistent de mediul de afaceri sau de cei din agricultură.

Posted by Marcel Ciolacu on Wednesday, 15 April 2020

Tototdată, în 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi va trebui să facă un control şi să prezinte Parlamentului un raport ca toată lumea să ştie cum s-au făcut achizitiile publice, dacă s-a respectat legea sau nu”, a spus Ciolacu, pe Facebook.

De asemenea, liderii PSD au ales miercuri un nou purtător de cuvânt. Potrivit Antena3, este vorba despre fostul ministru al Culturii, senatorul Lucian Romaşcanu.