Decrete importante semnate de preşedintele Klaus Iohannis, chiar într-o zi de sâmbătă!

Decretele semnate de şeful statului de Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului

Pe 9 octombrie, în România este Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului. Data de 9 octombrie a fost aleasă deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria. Bucovina revenise sub administrația României conduse de Ion Antonescu în luna iunie a aceluiași an.

Prima Zi Națională de Comemorare a Holocaustului a fost ținută în 2004. În această zi, diverse ceremonii au loc, de obicei, în toată țara, pentru a comemora evreii și romii care au murit în Holocaust, potrivit Wikipedia.

Cu această ocazie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare, transmite Administraţia Prezidenţială.

Ele vin “în semn de deosebit respect pentru suferințele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru înalta ținută morală de care au dat dovadă de-a lungul vieții, precum și pentru eforturile depuse pentru păstrarea vie a memoriei victimelor Holocaustului – o tragedie pe care omenirea nu trebuie să o mai cunoască”, potrivit comunicatului oficial.

Cine sunt cele 11 persoane decorate astăzi de către Klaus Iohannis?

Potrivit decretelor semnate sâmbătă, 9 octombrie, preşedintele României a conferit:

Ordinul Național „Steaua României în grad de Cavaler domnului Roth Ladislau;

Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Avram A. Lupu, domnului Dulberger Claudiu, domnului Fischbach Alfred, doamnei Kaiserman Miriam, domnului Kupferberg Albert, domnului Moscovici Camil, domnului Popa Silviu, domnului Welt Ioan și domnului Zalman Michael;

Medalia Națională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a doamnei Salamon Golda.