Klaus Iohannis a semnat decretele! Noi legi importante pentru România

Potrivit informațiilor transmise de Administraţia Prezidenţială, protocolul pentru amendare a fost încheiat la Montreal, la 4 aprilie 2014, şi semnat de România la 13 decembrie 2019. Convenţia a fost încheiată la Tokyo, pe 14 septembrie 1963.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă – cu o stea Eugen Ciutaru din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

De asemenea, colonelului Mircea Popescu din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale îi va fi acordat gradul de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă.

Decretele semnate anterior de președinte

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în ziua de 17 septembrie 2021 următoarele decrete:

  • Decret privind acreditarea doamnei Răduţa Dana Matache în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Filipine, cu reședința la Manila;
  • Decret privind acreditarea domnului Dragoș Viorel Radu Ţigău, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Kenya şi în Republica Burundi, şi în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Uganda, cu reședința la Nairobi;
  • Decret privind acreditarea doamnei Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Africa de Sud, şi în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României Republica Botswana, în Uniunea Comorelor şi în Republica Seychelles, cu reședința la Pretoria, informează Administrația Prezidențială.

Administrația Prezidențială a amintit și de faptul că președintele Klaus Iohannis a semnat anterior decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie și decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin