Decizie neaşteptată luată de autorităţile de la Atena! În ciuda faptului că numărul de infectări cu COVID-19 rămâne la cote ridicate, la fel şi decesele provocate de virus, Guvernul a luat decizia, miercuri, redeschiderii majorităţii magazinelor, precum şi relaxarea restricţiilor legate de timpul liber, scrie agenţia AFP.

Marile magazine şi centrele comerciale rămân totuşi închise

Anunţul a fost făcut de către Nikos Hardalias, viceministrul Protecţiei Civile. Acesta a declarat că toate magazinele cu amănuntul se vor redeschide începând de luni, 5 aprilie, cu excepţia marilor magazine şi a centrelor comerciale.

Grecii vor avea din nou voie să se deplaseze cu maşina pe distanţe scurte în weekend, măsură valabilă pentru familii sau grupuri de până la trei persoane, pentru exerciţii fizice sau activităţi în aer liber, a mai precizat oficialul grec.

Beneficii “la nivel sanitar, social şi economic”

Guvernul de la Atena speră să obţină beneficii “la nivel sanitar, social şi economic”, permiţând oamenilor să se “decomprime” în afara domiciliului în condiţiile în care vremea se îmbunătăţeşte, a transmis Nikos Hardalias.

În ultimele 24 de ore, Grecia a înregistrat 76 de decese din cauza COVID-19 şi peste 3.600 de noi infectări. În total, ţara a înregistrat mai mult de 260.000 de cazuri de COVID-19 şi 8.093 de decese de la începutul pandemiei. Peste 700 de persoane sunt în prezent la Terapie Intensivă.

Grecia speră să pornească sezonul turistic 2021 la jumătatea lunii mai

Grecia este o susţinătoare fermă a paşaportului european pentru vaccinuri şi speră să demareze sezonul turistic la jumătatea lunii mai şi să obţină venituri absolut necesare din acesta. Circa 1,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate până în prezent în ţară, unde peste 580.000 de persoane au primit deja a doua doză.

Grecia intenţionează să cheltuiască 11,6 miliarde de euro anul acesta pentru a amortiza impactul pandemiei asupra economiei sale, după ce a cheltuit deja 24 de miliarde de euro în 2020. Bugetul grec a fost elaborat pe o prognoză de creştere de 4,8%, iniţial prevăzută la 7,5%, dar revizuită în scădere din cauza lockdown-ului în curs, introdus în noiembrie.