Astfel, procurorii au cerut luni prelungirea arestării preventive în cazul participanților la proteste, însă un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 a respins propunerea stabilind în schimb plasare acestora în arest la domiciliu. Totuși, decizia de luni a magistratului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 nu este însă definitivă și poate fi contestată de anchetatorii la Tribunalul București.

Arest preventiv timp de 30 de zile pentru protestatarii violenți

Paisprezece din cele din cele 22 de persoane audiate în cazul violenţelor care au avut loc la la finalul lunii martie, în centrul Bucureștiului, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Acestea au fost ridicate şi duse la audieri, în urma unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov la scurt timp după evenimente. Printre cei vizaţi se află şi membri ai galeriilor echipelor de fotbal autohtone.

Anunțul poliției după ridicarea protestatarilor

”Poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi vor fi conduse la audieri 22 de persoane”, spunea Poliţia Capitalei.

Mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice, ridicate drept probe

În noaptea de luni spre marţi, la finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor, au fost agresaţi jandarmii, iar mai multe persoane agresive au fost reţinute.

Poliţia Capitalei a anunţat după incidente că a declanşat cercetări pentru ultraj, dar şi pentru tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi portul ilegal de obiecte periculoase, respectiv cuţit. Poliţia a anunţat atunci că au fost identificate 188 de persoane.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea