Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus ochii pe transporturile de marfă şi, în special, pe cele de lemn.

Controale “pe bune” şi amenzi de aproape 2 milioane de lei în doar şase zile

“Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune”, anunţă ministrul despre verificările care s-au lăsat cu amenzi de 1,7 milioane de lei.

Campania de controale la transporturile de marfă și, în special, transporturile de lemn a fost efectuată de către ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier).

“Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră – am cerut I.S.C.T.R., care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor și să le extindă în absolut toată țara. Doar așa putem proteja infrastructura și susține transportatorii de bună-credință”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Autorităţile au imobilizat 154 de vehicule; au fost sesizate 257 de contravenţii

“Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 și pe DN1 601 vehicule și 41 de operatori economici, aplicând sancțiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă și 400.000 de lei pentru operatorii economici).

Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranța rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) și de a sprijini transportatorii corecți”, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a oferit şi câteva date legate de amploarea acestor controale:

  • 226 de vehicule cântărite,
  • 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate
  • 254 de procese verbale de constatare a contravențiilor au fost întocmite,
  • 257 de contravenții au fost sesizate,
  • 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecințe periculoase pentru siguranța rutieră și șoferi).

Ministrul Transporturilor a oferit apoi şi un link către comunicatul integral al ISCTR.

Sursa foto: Facebook